Regionen har sat det tidligere sygehus i Dronninglund til salg, men lokalt har man andre ønsker for bygningerne

DRONNINGLUND: Det er ved at være tre år siden, at Region Nordjylland lukkede det tidligere sygehus i Dronninglund og rømmede det bortset fra en klinik for håndkirurgi og en fertilitetsklinik - begge funktioner var i øvrigt særdeles velanskrevne i hele Vendsyssel.

Asylcenter Jammerbugt har i længere tid brugt en stor del af bygningerne til at huse flygtninge, og nogle lokaler i stueetagen i en af bygningerne bruges som Alles Lægehus (tidligere Falcks Lægehus). Allerede i 2018 begyndte man at flytte flygtningene fra stedet, og resten flyttes i løbet af i år.

Nu har regionen sat det tidligere sygehus til salg, og der er allerede foretaget indledende øvelser til dette. Bl.a. er bygningerne værdisat, og i løbet af kort tid vil man søge at få en godkendelse af salget gennem regionsrådet.

Men lokalt er man ikke videre begejstret for disse planer, og Støtteforeningen for Dronninglund Sygehus, som da sygehuset var i drift, var meget engageret i stedet, rører efter nogle års pause igen på sig. Formanden for foreningen, Frits Danielsen, siger om sygehuset:

- Lige fra dengang det hed Amtssygehuset og frem til lukningen for tre år siden har det været en institution, som har dækket behovet for behandling, medicinering og pleje for befolkningen i Hals-, Sæby-, Hjallerup- og Dronninglundområdet, og man oplever stadigvæk en hel del personer fra disse områder, som mener, at visse dele af denne funktion er der stadigvæk behov for.

- I forskellige nytårstaler gentages der opfordringer til, at man i samfundet udviser ”ordentlighed og nærvær”, og der er ovenikøbet fra politisk hold kommet helt konkrete forslag til at føre disse tanker indenfor sundhedssektoren ud i livet på lokalt plan. Regionen, som synes helt opslugt af ”projekt megasygehus”, bør tænke sig rigtigt godt om, inden de afhænder sygehusbygningerne i Dronninglund, lyder opfordringen fra støtteforeningen.

Der er fra støtteforeningen nævnt rehabilitering, efterbehandling og udskrivning fra sygehuset i Aalborg som funktioner, der vil være egnede til et sted som dette - udover funktionen som decideret aflastning for det kommende megasygehus. Disse funktioner vil kunne afhjælpe den kendsgerning, at der bliver rigtigt langt fra de yderste områder af Østvendsyssel til det nye sygehus i Aalborg Øst.

Det er også blevet nævnt, at den vestlige del af bygningerne er helt tæt på plejecentret Margrethelund og måske kan integreres i denne.

Det er ved at være sidste udkald for Støtteforeningen for Dronninglund Sygehus, men en kontakt til Dronninglund Borgerforening kan måske resultere i planer om et borgermøde, så man lokalt kan blive orienteret om mulighederne for anvendelse af de 9.546 kvadratmeter tidligere sygehusbygninger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...