Hver onsdag aften spilles der banko i Rørholt med mellem 80 og 100 deltagere

RØRHOLT: Siden 1984 har Rørholt IF afholdt bankospil i den gamle skole i Rørholt. Da man startede, var det med et enkelt spil om måneden og kun i vinterhalvåret. Nu er der banko hver onsdag hele året rundt. Hver eneste uge møder der mellem 80 og 100 spillere op. Det er så mange, at der ikke er plads til alle i gymnastiksalen. En del må sidde i et tilstødende lokale, men her er der opsat højttaler, så man sagtens kan følge med.

- Vi har tidligere haft endnu flere, men nu ligger vi stabilt på små 100, fortæller Henrik Holm Hansen, mens han er travlt beskæftiget med at sælge plader, inden spillet går i gang.

Han er blot en af de mange frivillige, der uge efter uge sørger for, at der kan spilles banko i Rørholt.

- Vi møder kl. 18, og da står de første allerede og venter. Det er dejligt med den store opbakning. Vi havde et dyk for nogle år siden, da man indførte den nye rygelov. Før blev der røget meget ved bankospil, men da det pludselig blev forbudt, fik det nogle til at holde sig væk. De er dog kommet tilbage, og nu er det bare helt naturligt, at der ikke ryges, fortæller han.

Mange af spillerne møder op hver eneste onsdag. De indtager de samme pladser og sidder ved siden af de samme mennesker, som de efterhånden er kommet til at kende godt. Inden spillet går i gang, bliver der tid til snak. Enkelte strikker og hækler, og en del finder kortene frem. Blandt de trofaste er Annette Rønsby fra Hals.

- Jeg kommer hver eneste onsdag, og det har jeg gjort de sidste 20 år, fortæller hun.

- Jeg elsker at komme her, og jeg er vild med at spille. Det er spændingen og hyggen, og så kan man jo også være så heldig at vinde en præmie eller to. Rørholt er et af de få steder, hvor der også er kødpræmier. Man kan vinde en hamburgerryg og den slags, og det er skønt, at det ikke bare er penge eller vin. Af samme grund har jeg faktisk anskaffet mig to frysere, så der er plads, siger Annette Rønsby, der er formand for Hals Pensionistforening.

- Der har vi også banko, men ikke så tit, så jeg kan sagtens være med i Rørholt. Jeg kan faktisk ikke undvære det, siger hun.

De fleste spillere har to-fire plader, men enkelte har mange flere. Flest plader i onsdags havde Gitte Starcke. Hun sad med 20.

- Det går fint, man skal bare følge med, siger hun, mens hun og de øvrige venter på, at klokken bliver 19, og spillet kan gå i gang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...