Dronninglund Skole tog ved et eftermiddagsarrangement afsked med 72 elever

DRONNINGLUND: Det er små årgange, der i disse år forlader folkeskolen. Således tog Dronninglund Skole afsked med bare 72 elever ved årets dimission, der fandt sted i Dronninglund Hallerne. Det var 35 fra 9. klasserne, 20 fra 10. og syv fra specialklasserne.

Det var skoleleder Claus Jørgensen, der holdt dimissionstalen.

- I får i dag et bevis på viden, analysekompetencer, overblik, målrettet arbejde, struktur og energi, sagde han og forklarede de unge, at de i dag er i høj kurs og en eftertragtet gruppe.

- Det er jer, der skal være med til at sætte retningen for vores samfund i de næste mange år, og I skal bære det i jeres hænder, forstået på den måde, at I er samfundets grundpiller. Det er et stort ansvar, der hviler på jer, og jeg kan godt forstå, hvis I måske bliver lidt forpustet og overvældet. Jeg vil dog opfordre jer til for en stund at glemme al den snak om karakterer, eksamensbevis, uddannelse, job og materielle goder. Husk at stoppe op en gang imellem. Stop op og mærk efter hos jer selv, så I forbliver hele mennesker, der har fået rimelige karakterer i skolen, men ikke mindst har erhvervet og vil opnå stærke karaktertræk som mennesker, sagde skolelederen, der sluttede sin tale til eleverne af med nogle gode råd.

- Jeg har fundet syv gode råd, som jeg ud over eksamensbeviset vil give jer her på jeres dimissionsdag. Mine råd handler om karaktertræk og ikke karakterer og test, sagde Claus Jørgensen.

Blandt de syv råd var bl.a. at de unge ikke skulle være bange for at begå fejl, at de skulle finde frem til det, de er gode til og brænder for, og at de skulle fokusere på det og dem, der gør dem glade. Talen blev afsluttet med et sidste råd.

- I skal vide, at I slet ikke har så travlt. Lige nu skal I bare koncentrere jer om at nyde livet. I skal nyde, at I er unge mennesker med alle de opture, førstegangsoplevelser, forelskelser og matematikafleveringer, der følger med. Der venter jer en masse eventyr i fremtiden. Glæd jer og sørg for at have jer selv med, så går det nok alt sammen, sluttede skoleleder Claus Jørgensen.

Bestyrelsesformand Johnny Mailund tog også ordet, ligesom der var fællessang, indslag fra elever og lærere og musikalsk underholdning ved skolens valghold i musik.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...