Seniorerne myldrer til

ASAA: Idræt om dagen starter snart op i Asaa igen, og selvom det kun har kørt en halv sæson, så har det allerede været en succes. Seniorerne myldrer til, og der er allerede snak om at udvide konceptet.

Det oplyser Morten Borregaard Poulsen, der er projektleder i Bevæg dig for livet - Senior i Brønderslev Kommune, i en pressemeddelelse.

- Jeg har lagt mærke til, at nogle af dem i byen, man normalt ikke ser, de kommer. Og det er måske fordi de gerne vil ud og snakke med nogen. Jeg tror den ene halvdel er idrætten og den anden halvdel er det sociale, oplyser halinspektør Tommy Jensen i pressemeddelelsen.

I foråret startede holdet for første gang, og der kom fast mellem 20 og 30 deltagere hver eneste mandag. Efter en grundig fælles opvarmning med en instruktør er der frit valg mellem fx floorball, soft-tennis, gåtur, badminton eller bordtennis.

En af dem, som deltog i foråret er Villy Mortensen på 66 år

- Jeg var ikke så aktiv, så det var en kærkommen lejlighed til at komme i gang. Man får noget sved på panden og pulsen op, som gør, at man har det rigtig godt bagefter. Det er sådan en dynamo der gør, at man også tænker mere over, hvad man spiser, for man skal jo rende det af sig igen bagefter, fortæller Villy Mortensen i pressemeddelelsen.

Der er også blevet lavet et cykelhold, der har kørt hele sommeren, og nu er der også tale om at lave et torsdagshold, hvor seniorerne hjælper andre foreninger i lokalområdet med praktiske gøremål.

Fra 2. september og frem til april er der igen Idræt om dagen i Asaa Hallen hver mandag. Træningen er tilpasset så alle kan være med, der er en bred vifte af idrætter at vælge imellem og så er det lagt på det sociale med kaffe bagefter.

Træningen er et forsøg på at skabe mere liv i et af yderområderne i kommunen, og Morten Borregaard Poulsen oplyser, at det er gået rigtig godt.

- Jeg tror, at det er muligheden for at dyrke mange forskellige idrætter, så man ikke er låst til én sport.

Det er Asaa Hallen, der i samarbejde med Samrådet Østkysten og Bevæg dig for livet - Senior har lavet det ny motionstilbud for 60+ i dagtimerne. Bevæg dig for livet - Senior er et samarbejde mellem DGI, DIF, Dansk Arbejder Idrætsforbund og Brønderslev Kommune.

Tilmelding er ikke nødvendig, man møder bare op lidt i 10 om mandagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...