Sif Bjerre Lindby opnåede ved studentereksamen i år imponerende 12,2 i snit

DRONNINGLUND: I foråret repræsenterede hun Dronninglund Gymnasium ved Kemi OL, hvor hun fik en fornem 5. plads. Hun har også opnået en delt 1. præmie i Willers konkurrence for de bedste formidlingsartikler af SRP-opgaver, der analyserer naturvidenskabelige og/eller teknologiske problemstillinger i formidlingsmæssigt, historisk eller samfundsfagligt perspektiv. Ved den netop overståede eksamen fik hun det højeste gennemsnit af alle på gymnasiet. Navnet er Sif Bjerre Lindby, der bor med sin familie i Vodskov. Med de mange studenterfester på behørig afstand er det nu ved at gå op for hende, at hun har frit valg på alle hylder, når det gælder uddannelse.

- For mig er det bestemt ikke blevet lettere, at jeg kan vælge frit mellem alle uddannelser, fortæller hun.

- Der er 1.000 uddannelser at vælge imellem, og det gør det svært. Jeg troede egentlig, at kemi var noget for mig, men det er jeg blevet lidt usikker på, så derfor har jeg valgt noget helt andet. Jeg starter til august på Hvorup Kaserne, hvor jeg vil aftjene min værneret de kommende to år, fortæller hun, og fortsætter:

- Efter tre spændende år på gymnasiet har jeg brug for luftforandring og andre fællesskaber, og det får jeg ved militæret, understreger hun.

Det er ikke første gang, Sif går sin helt egen vej. Efter 9. klasse valgte hun således at gå på efterskole.

- Det var også for at prøve nye rammer og lære andre at kende. Det samme gjorde jeg, da jeg skulle vælge gymnasium. Det naturlige ville være at vælge Nørresundby Gymnasium eller et gymnasium i Aalborg. Der ville jeg så komme til at gå sammen med alle mine kammerater og dem, jeg kendte. Det ønskede jeg ikke, for jeg ville prøve noget nyt. Jeg valgte så Dronninglund Gymnasium, primært fordi det er småt og intimt. Det er overskueligt, og det kan jeg godt lide. Det var en god beslutning, for her fik jeg helt nye venskaber og gode oplevelser, fastslår Sif.

Mens mange af hendes kammerater tager et sabbatår, går Sif direkte over i en militær uddannelse. Om hun vil fortsætte ad den vej, ved hun ikke.

- Jeg er kun 18 år, så jeg har bestemt ikke travlt. De næste to år gælder det militæret, men jeg vil da bestemt ikke afvise, at jeg på et tidspunkt vender tilbage til kemien. Det må fremtiden vise, slutter Sif Bjerre Lindby.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...