Flere kunstnere fra Østvendsyssel på udstilling i Børglum

BØRGLUM: - Fælles for jer begge to er, at de indtryk I har fået, er blevet til udtryk i den kunst, som kan ses på denne udstilling.

Sådan lød et centralt afsnit af ferniseringstalen på udstillingen "Indtryk i ler og billeder" i Vognporten på Børglum Kloster. Ferniseringstaleren var Søren Lykkegaard, som bor med sin familie på et nedlagt landbrug mellem Ørsø og Agersted, og som underviser på Dronninglund Gymnasium. Fra samme lokalområde kommer den ene af udstillerne. Det er nemlig keramikeren Rikke Barlebo, som udover bolig har værksted og galleri på Lilleskovvej nær Thorup. Den anden udstiller er Anni Duch, som bor i Børglum, og som maler oliemalerier.

Søren Lykkegaard fortsatte ferniseringstalen med at uddybe, hvilke indtryk - fortrinsvis historiske - som havde inspireret de to kunstnere. For Annis vedkommende var det såvel det gamle kloster som hulemalerierne på væggene i Lascaux-hulerne i Sydfrankrig. For Rikkes vedkommende var det fund af rester fra oldtidskulturen i baghaven ved deres ejendom på Lilleskovvej.

Ferniseringen, som startede med det obligatoriske glas hvidvin, kunne så fortsætte med pindemadder fra det tilstødende lokale. Så startede et charmerende musikindslag med et sangkor af ikke længere helt unge piger, og især et par svenske viser, som de sluttede med, lød ualmindeligt harmonisk godt og løftede stemningen et par grader. Så var der besigtigelse af selve udstillingen. Det var tydeligt at høre blandt deltagerne i arrangementet, at keramikken og malerierne klædte hinanden særdeles godt.

"Værtinden", Anne Rosthøj, fortalte, hvordan et arrangement som denne udstilling kom op at stå:

- Jeg syntes, at vi skulle have en lokal kunstner sammen med en udefra, og så bad vi Anni Duch om at udstille og vælge en, som ville passe sammen med hendes malerier. Hun var ikke et øjeblik i tvivl, men pegede straks på keramikeren Rikke Barlebo.

Der var omkring 80 deltagere i ferniseringen, og udstillingen, som det absolut kan anbefales at besøge, løber frem til 7. oktober.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...