Bliv en del af Røde Kors-familien

DRONNINGLUND: Røde Kors Dronninglund-Hjallerup afholder 10. september kl. 19 et informationsmøde hos Røde Kors på Slotsgade 60 i Dronninglund. Formålet med mødet er at fortælle interesserede om de områder, som de kan melde sig til.

Familienetværket

Det drejer sig om aktiviteterne Familienetværket, Mødestedet for psykisk sårbare, Besøgstjenesten og Røde Kors butikkerne i Dronninglund og Hjallerup. Om Familienetværket siger Arne B. Mortensen, som er kasserer i Røde Kors: - Vi arbejder på, via en længerevarende støtte at bryde familiernes sociale isolation ved at styrke børn og forældres sociale netværk. Vi skal være et frirum for familierne i en presset hverdag, hvor de kan hygge sig, spise sammen, lave forskellige spil, tage på ture i skoven, til stranden, i biografen og udflugter.

Besøgstjenesten

Besøgstjenesten er en meget vigtig ting for de borgere, som nyder godt af den. Det er nemlig sådan, at et stort antal danskere føler sig ensomme. De savner omsorg og kontakt til andre mennesker. Ensomhed forringer livskvaliteten og kan føre til en isoleret tilværelse. Røde Kors vil hjælpe ensomme mennesker med besøg og med at opsøge lokale fællesskaber og skabe relationer, der kan være med til at bryde ensomheden.

Mødestedet

Et tilbud til psykisk sårbare mennesker, der har behov for et pusterum, er Mødestedet. Det drives udelukkende af frivillige, der brænder for at gøre en indsats og har overskud og rummelighed. Der er altså ingen fagpersoner involveret. Brugerne hygger sig med kortspil, billard, forskellige udflugter samt fællesspisning.

Røde Kors Butikkerne

- Vi har to flotte butikker i Hjallerup og Dronninglund, og her yder de frivillige medarbejdere en fantastisk indsats. I begge butikker har man meget travlt og kan godt bruge nogle flere hænder. Salget i butikkerne er med til, at vi kan tilbyde forskellige sociale aktiviteter, udover de ovenfor nævnte er ferielejre for børn samt julehjælp til familier i vores lokalområde. Sidste år betød det julehjælp til 65 familier, oplyser Arne B. Mortensen.

Bliv frivillig

Så hvis man er interesseret og kan afse lidt tid i løbet af ugen, så bliver der mulighed for at høre mere om aktiviteterne, som Røde Kors har på sit program, på informationsaftenen mandag 10. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...