7. klasses eleverne på Klokkerholm Skole har før jul arbejdet med innovation med udgangspunkt i lokalområdet

KLOKKERHOLM: I tiden op mod jul blev der arbejdet med projektopgaver i overbygningen på Klokkerholm Skole. 7. klasserne fik i år lov til at arbejde med innovation og entreprenørskab med fokus på deres lokalområde.

- I stedet for at der kun er fokus på at skrive, har vi forsøgt at lade eleverne arbejde med innovation og entreprenørskab om at være ung i lokalområdet. Eleverne skulle forsøge at tænke innovativt i forhold til deres lokalområde, og hvad man som ung kan gøre for at lave nye ideer, siger skolelærer Lis Gordon.

For at hjælpe eleverne har de gennemgået materiale fra undervisningsministeriet, men også Aalborg Handelsskole lagde vejen forbi og holdte et oplæg for eleverne for at inspirere dem blandt andet med fokus på telefoners udvikling på at inspirere eleverne.

- Alle eleverne synes, det er en god måde at arbejde på, men det kan være svært for dem at tænke innovativt. Den store hurdle har været, at hvis der aldrig har været for eksempel en netcafe i Klokkerholm, så er vi innovative, hvis vi er de første. Der har vi haft en lang proces med at finde ud af, hvad eleverne så kan gøre, for at det bliver rigtig innovativt og ikke bare først med noget, siger Lis Gordon.

Alle projekterne blev tirsdag før jul vist frem på skolen, hvor grupperne hver især skulle stå for en stand med deres innovative projekt. Her skulle de fremlægge deres idé, og hver gruppe skulle desuden også lave en brochure, der fortalte om deres ide.

Eleverne er gået meget forskelligt til opgaven, og de har ifølge Lis Gordon været gode til at angribe det på forskellige måder.

I eksemplet med gruppen med netcafeen, så har eleverne derfor taget udgangspunkt i, at man får et klippekort til cafeen via en app, der styrer, hvor længe man har spillet og som så giver en notifikation om, at man skal ud at bevæge sig, spille bold, huske at spise sund osv.

- Nogle grupper har tænkt meget i de lokale fællesskaber og at være fælles om ting i byen. Der er kommet nogle sjove bud, hvor nogle har arbejdet med at skulle mødes om flere arrangementer og fælles spisning, hvor folk så skal aflevere deres telefoner, når de kommer, for at lukke ned og være sammen, siger Lis Gordon og fortsætter:

- En anden gruppe har lavet en idé om en legeplads. Når man så gynger på gyngerne, så skal Flauenskjold så få strøm fra gyngerne. Der har generelt været rigtig mange gode og spændende ideer, siger Lis Gordon.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...