10 elever på Dronninglund Skole arbejder sammen med elever fra tre andre europæiske lande

DRONNINGLUND: Der sker hele tiden noget nyt i folkeskolen. Især for valgfagenes vedkommende, hvor der hele tiden kommen nye til. Et af de helt nye valgfag er internationalt samarbejde, hvor der gennem et EU støttet projekt er skabt et fællesskab af skoler i Europa på tværs af grænser og kulturer på lærer- og elevplan. ”e-Twinning” kaldes det, og på Dronninglund Skole har 10 elever i 7. og 8. klasse valgt faget. I perioden fra efterårsferien til jul samarbejder eleverne fra Dronninglund med skoler i Grækenland, Polen og Slovakiet. Det hele foregår på tysk. Også undervisningen i klassen.

Eleverne laver små videoer, hvor de fortæller om sig selv og deres familier. De laver også videoer om skolen, byen og fritiden. I den kommende tid skal de til at lave videoer om vore juletraditioner. Det samme gør eleverne fra de andre lande. Videoerne udveksles så over nettet, ligesom der også er planlagt skype-møder.

- Det giver et boost til elevers venskaber og deres interkulturelle forståelse, fortæller Karen Grøn, der er lærer i valgfaget.

- Eleverne udvikler desuden kompetencer i sprog, kulturel opmærksomhed og det at lære på forskellige måder. Der udvikles desuden digitale kompetencer, da e-Twinning er baseret på virtuel samarbejde, siger Karen Grøn, der i slutningen af oktober deltog i en international konference på Malta, hvor lærere fra 42 lande mødtes.

- Her fik vi virkelig rygsækken fyldt op på alle fronter, og det var interessant at møde begejstrede lærere og blive inspireret gennem spændende workshops og få masser af ideer med hjem, siger en begejstret Karen Grøn.

10 elever har valgt faget i dette semester, der løber frem til nytår. En af dem er Emil Sørensen fra 7. klasse.

- Jeg interesserer mig meget for det internationale, men jeg har næsten ikke prøvet at rejse, fortæller Emil.

- Faktisk har jeg kun været i udlandet en enkelt gang, men jeg er sikker på, at når jeg bliver voksen, skal jeg ud i verden. Det er spændende. Vi skal lave det hele på tysk her i efteråret, og jeg er ikke lige den bedste til tysk, men jeg kan da forstå det meste. Før efterårsferien arbejdede vi sammen med skoler i bl.a. Frankrig, og der snakkede vi engelsk, Det er jeg meget bedre til, sagde Emil.

En anden deltager er Elina Boel fra 8. klasse.

- Jeg har valgt det for at prøve noget nyt, fortæller hun.

- Jeg har egentlig ikke tænkt så meget over det, men det er ret sjovt at tale på andre sprog og også lære lidt om, hvordan folk lever. Da vi før efterårsferien skulle skype med unge fra Georgien, så kunne de ikke få deres skype til at virke. Det var underligt, for hos os virker det jo bare, sagde Elina.

Endnu er ikke så mange skoler hoppet med på det nye valgfag, og så vidt vides, er Dronninglund Skole den eneste skole i Brønderslev Kommune, der tilbyder faget.

- Det vil brede sig, for det er faktisk et krav i dag i alle fag, at man skal arbejde med den internationale dimension, og her er e-Twinning et godt og nemt tilbud, slutter Karen Grøn, inden hun slår over i det tyske for at fortsætte dagens undervisning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...