BRØNDERSLEV: Byerne Brønderslev, Hjallerup og Dronninglund er nu blevet kortlagt med dugfriske tal. 3 rapporter med statistikker om erhverv, turisme og handel er netop udarbejdet af Brønderslev Erhverv & Turisme. Der kan blandt andet berettes om en fortsat stigende skare af tilflyttere til kommunen, en lav gennemsnitsalder, samt 2,3 nye virksomheder pr. 1000 indbygger.

- Det er vigtigt at have et grundlag baseret på statistik at gå ud fra, når vi snakker fremtidig vækst i detailhandlen, siger Marianne Gade, erhvervs- og turistchef hos Brønderslev Erhverv & Turisme.

- Når der træffes beslutninger i kædevirksomheder omkring udvidelse, flytning med mere, sidder man ofte langt væk og har derfor begrænset viden om demografi og infrastruktur i lokalområdet. Det skal vores rapporter hjælpe med at give.

Rapporterne er gennemført i perioden juli-september 2018. Tilsammen skal de give et tydeligt overblik over tal og analyser for områderne erhverv, turisme, handel og bosætning i Brønderslev Kommune. Beskrivelser af byerne og overblik over handlemuligheder skal komme tilflyttere til gode, alt imens information om tomme lokaler, bosætning og et aktivt erhvervsnetværk skal lokke virksomheder og iværksættere til kommunen.

- Handelsanalysen om Hjallerup by kan gavne vores detailhandel, udtaler Thomas Olsen, formand for Hjallerup Handels- og Erhvervsforening.

- Den beskriver på fin vis byudviklingsplanerne i Hjallerup og hvordan befolkningstilvæksten vil stige de kommende år, og det er vigtig viden for dem, der overvejer at åbne butik i byen.

Handelsanalyserne har Brønderslev Erhverv & Turisme udarbejdet i samarbejde med Brønderslev Handelsstandsforening, Dronninglund Handel og Hjallerup Handels- og Erhvervsforening. Alle 3 rapporter ligger frit tilgængelige på Brønderslev Erhvervs hjemmeside under "tal og analyser".

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...