Hjallerup Jagtforening har netop indviet nyrenoveret skydebane, hvor de har fået rigtig gode forhold

HJALLERUP: Med en investering på godt en halv million kroner og masser af frivillig arbejdskraft råder Hjallerup Jagtforening nu over en af Nordjyllands mest moderne flugtskydningsbaner. Det store projekt er netop afsluttet, og derfor kunne man i sidste uge indvi den nye bane. Det skete med en sammenkomst, hvor mange af foreningens 350 medlemmer mødte op.

- Det har været et stort projekt, og det har kun kunnet gennemføres på grund af stor velvilje fra en række sponsorer, og fordi så mange frivillige har deltaget og lagt mange, mange timer i projektet, sagde formanden for Hjallerup Jagtforening, Henrik Hansen.

- Det hele startede for flere år siden, hvor vi begyndte at lægge planer for en ombygning, så det ville blive nemmere for vore frivillige hjælpere. Vi havde meget trange forhold, og det hele var meget besværligt. Vi nedsatte en projektgruppe og begyndte at slå nogle streger til et hus, og for at få plads til maskiner udviklede det sig til det her store projekt. Vi ville gerne have, at man kunne køre helt ind i rummet med en hel palle duer, så man ikke skulle bære det hele ind. Det er lykkedes, og det vil gøre det hele meget nemmere. Vi har også fået det hele overdækket, så vi og geværerne nu kan stå i tørvejr. Jeg er stolt af, at vi har kunnet lave det meste selv. Kun huset har vi måttet have hjælp til. Vi er stolte af resultatet, sagde Henrik Hansen

Foruden nye og forbedrede huse og maskiner er banen er også blevet renoveret, så Hjallerup Jagtforening er mere end klar, når den næste år er vært for DM i flugtskydning.

Efter den korte tale blev flugtskydningsbanen straks taget i brug. Den første, der fik lov, var Tommy Nielsen fra Spar Nord. Iført høreværn greb han fat i geværet og gjorde sig klar.

- Jeg har faktisk prøvet at skyde før, men det er flere år siden, sagde han, mens han lagde an til skydning.

Senere fik mange andre muligheden, inden det hele sluttede med øl og pølser i klubhuset.

Hjallerup Jagtforening har med sin ideelle placering langt fra naboer syd for Hjallerup optimale forhold på det omkring 20 tdr. land store område, hvor der både er plads til hundetræning og flugtskydning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...