Anita Pejstrup har netop haft 40-års jubilæum i Dronninglund Børnehave

DRONNINGLUND: Hun startede 1. marts 1979 i Dronninglund Børnehave, så forleden kunne Anita Pejstrup fejre 40-års jubilæum. Det skete naturligvis sammen med børnene.

- Til frokost spiste vi alle sammen pizza, og om eftermiddagen var der kaffe og kagemand til børn og forældre, fortæller jubilaren.

- Jeg har været her så mange år, at flere af børnene nu er 2. generation. Det er faktisk flere år siden, de første af den slags kom, fortæller hun. Da hun startede, havde børnehaven, der er byens første, kun eksisteret i 10 år, og det var kun et fåtal af børn, der gik i børnehave.

- Det var langt fra alle børn, der gik i børnehave. Det gør de jo i dag. Dengang havde vi også halvdagshold for nogle børn. De mødte om morgenen og gik hjem til middag, hvor et nyt hold mødte ind. Det er afskaffet for mange år siden. Vi arbejdede også 40 timer om ugen, husker hun og peger samtidig på den vældige udvikling, der er sket i de 40 år.

- Der er sket meget med samfundet, men der er også sket meget med børnene. De er ikke så velopdragne som dengang. De er naturligvis stadigvæk søde, men der var tidligere mere opdragelse indover hjemmefra. Vi kendte intet til tablets og den slags. Det gør vi i dag, og det gør børnene i den grad. De er meget bedre til det, end jeg er. Børnene kan noget andet i dag, siger Anita Pejstrup, der efter 40 år på den samme arbejdsplads fortsat nyder sit arbejde.

- Jeg synes stadig, det er sjovt at gå på arbejde. Der er ingen tvivl om, at det bliver hårdere og hårdere. Jeg har kun 30 timer om ugen, men det kan såmænd være hårdt nok, for der er jo gang i børnene hele dagen, og det skal der være. Det er så ekstra hårdt i dag, hvor det er et møgvejr med regn og blæst, siger hun, mens hun kigger ud på legepladsen, hvor regnen siler ned, mens børnene leger og har det sjovt i vandpytterne.

- Jeg er glad for min arbejdsplads, men undrer mig over, at der i gamle dage var flere penge, så vi kunne være nogle flere voksne til at tage sig af børnene. Nu kommer der desværre hele tiden besparelser, så vi bliver færre og færre. Det har jeg lidt svært ved at forstå, siger Anita Pejstrup, der har arbejdet i børnehaven, selv om hun ikke er uddannet pædagog.

- Efter skolen var jeg et år i huset og et år i børnehaveklassen på Asaa Skole, og derfra kom jeg så til børnehaven her og har været her siden. Jeg fik slet ikke tid til at tage en uddannelse, og det er da også gået uden, siger jubilaren, der endnu ikke ved, hvor længe hun fortsætter.

- Det har jeg slet ikke planlagt endnu, slutter Anita Pejstrup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...