Ny udstilling på Dronninglund Kunstcenter

DRONNINGLUND: I søndags åbnede Kunstcentret årets fjerde udstilling, som afløser sommerens store skulpturbiennale. Alle skulpturerne er dog endnu ikke fjernet, idet den udendørs skulpturudstilling fortsætter september måned ud med daglige rundvisninger kl. 14. Dog ikke mandage.

Indendørs var der fernisering på tre udstillinger. I stueetagen udstiller maleren Simon Aaen sine værker, mens førstesalen rummer tre kunstnere, der under titlen ’Drømmespor’ har skabt en udstilling med malerier af Ingun Hansen og mobiler skabt af Erling Tingkær og Helle Vinter.

- Vi skaber mobilerne sammen. Det er Erling, der får det hele til at svæve og fungere, mens det mest er mig, der laver figurerne til mobilerne, fortæller Helle Vinter, der også udstiller skulpturer. Faktisk var hun også med på den netop overståede skulpturudstilling.

I stueetagen er det Simon Aaen, der udfylder rummene.

- Jeg vil med billederne gerne skabe et rum for ro og fordybelse samtidig med, at der hele tiden er en opfattelse af, at der er bevægelse, fortæller han.

- Temaet er troen og naturen, og det er netop kernen i alt det, jeg arbejder med. Der er en lang tradition for at bruge naturen til at beskrive noget, der har en guddommelig karakter. Eksempelvis bliver opstandelsen sidestillet med en solopgang. Man bruger naturbilleder til at forstå noget, som har en trosrelation, fortæller Simon Aaen, der har udsmykket en række kirker og sognegårde. Vil man vide mere om kunstneren, holder han foredrag på Kunstcentret torsdag 20. september kl. 19.

I Kældergalleriet viser billedkunstner Gitte Klokker værker inden for grafik, maleri og skulptur. Som noget særligt arbejder hun meget med ægtempera.

Udstillingen blev åbnet af forstander på Dronninglund Efterskole, Hans Bilde Jacobsen.

- Jeg sagde ja til at åbne denne udstilling uden egentlig at tænke over, at jeg jo ikke ved noget om kunst, sagde han som indledning.

- Jeg kan vældig godt lide Simon Aaens billeder, fordi jeg kender ham som en flink fyr. Jeg kunne sikkert også finde på at købe et af hans værker, også selv om jeg rent faktisk er farveblind, sagde han videre.

- Jeg ved ikke en kæft om kunst, men jeg tror på den. Når vi bliver præsenteret for kunst, musik og fortællinger, åbner der sig et grundlag for, hvorfor vi er her. Det giver mening, sagde Hans Bilde Jacobsen, hvorefter NOAHLeans Jazzband tog over, inden de mange gæster blev sluppet løs og kunne tage udstillingen i øjesyn.

Forinden havde formanden for Kunstcentrets Venneforening, Christian Christensen, foræret Kunstcentret et værk af Asger Kristensen.

- Kunstcentret har fået en ny, flot skulpturgård, men den er jo ikke meget værd, hvis den ikke rummer skulpturer, så derfor har vi i samarbejde med Vintherbørn ApS erhvervet denne skulptur til stedet, sagde formanden.

Udstillingen kan ses frem til søndag 21. oktober.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...