Pigespejderne i Hjallerup markerede 100-års jubilæum med åbent hus

HJALLERUP: Næsten 40 piger fra Hjallerup fløj ind i fremtiden hos pigespejderne, da der var åbent hus 26. marts. Her kunne pigerne få lov til at lave eksperimenter med robotter og mad med orme for at give dem en smagsprøve på det at være spejder og for at sætte fokus på at turde mere.

Temaet var bygget op om De grønne pigespejderes 100-års jubilæum og frem mod de næste 100 år. Derfor skulle pigerne prøve, hvordan spejder kunne være i fremtiden. Der blev forberedt og spist mad med orme og kørt med fjernstyrede biler. Det hele foregik i en forældre-fri zone, hvor spejderlederne guidede de deltagende piger gennem de planlagte aktiviteter.

- Vi har haft en fantastisk aften. Både for/med vores ”egne” piger og gæster, alle var fulde af gåpåmod og lyst til de aktiviteter, som vi havde sat i spil. Det er skønt at mærke, hvordan pigerne lever sig helt ind i fortællingen om spejder i fremtiden. Vi kan mærke, at de er optaget af emnet og de synes det er skægt at lege sig igennem fremtidsscenarier, siger Heidi Mølgaard, leder hos De grønne pigespejdere i Hjallerup.

Selvom de grønne pigespejdere har eksisteret i 100 år, så mener gruppeleder Kit Hartmann, at de er vigtigere end nogensinde.

- Jeg tror, at der i dag i høj grad er brug for at tilbyde piger et fællesskab, hvor de kan spejle sig i stærke rollemodeller og prøve sig selv af, hvor ingen griner af dem eller peger fingre. Vi kan se, at pigerne hos os tør mere, fordi vi har et trygt fællesskab, siger Kit Hartmann Gruppeleder i Hjallerup

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...