Den sidste sommerkoncert i Dorf byder på musik af Beethoven, Cassado og Schubert

DORF: Den 30. koncertsæson med kammermusik i den gamle prinsesseskole ved Jyske Aas byder på musik af Beethoven, Cassado og Schubert, når Ragnhild Kjølberg søndag 25. august får besøg af strygekvartetten MIRA, der i år kan fejre 20 års sammenspil. De fire dygtige musikere er Signe Madsen og Birgitte Bærentzen Pihl, violiner, Anna Dahl, bratsch og Vincent Stadlmair, cello. Det er kvartettens femte koncert i Dorf, og den lægger denne gang ud med Beethovens opus 18 nr. 6.

Cellisten Toke Møldrup kommer også, og han har valgt Gaspar Cassados cello suite. Det sker alt sammen i første afdeling.

Efter pausen vil de fem musikere spille Schuberts sidste store kvintet opus 164 i C dur. Komponisten sendte den til forlæggeren få uger før sin død i november 1828. Der gik et kvart århundrede, før den blev fremført første gang. Nu regnes den for et mesterværk i kammermusikverdenen.

- Mange har reserveret plads, men der er stadig nogle billetter til nordjyske musikelskere, fortæller Ragnhild Kjølberg og fortsætter:

- Koncerten også er en fejring af, at prinsesse Sophie Hedevig, Dronninglund Slot, undertegnede fundatsen for de syv prinsesseskoler i august 1719. Måske var der allerede før prinsesseskolerne i Dorf en lille skole, som hun fik renoveret. Det er 300 år siden, og jubilæet markeres i år på forskellig vis. Med denne sidste sommerkoncert ønsker jeg velkommen til fejringen, slutter Ragnhild Kjølberg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...