Museum inviterer til en dag, hvor man kan opleve grønlandsk julepynt og høre om grønlandske juletraditioner

DORF: Museum for Forsyning og Bæredygtighed inviterer til en dag på Dorf Møllegård i julens tegn - i år med fokus på grønlandsk jul og traditioner. Museet vil være udsmykket med både dansk og grønlandsk julepynt, og der er ulighed for at lære om grønlandske juletraditioner.

Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

- Der vil være masser af skøn juleunderholdning. Aktivitetsforeningen Rødder og Vinger sætter gang i gøglerier og ildshow kl. 15-16, og koret Side By Side vil underholde med dejlige julesange kl. 11-12. Der vil blive fortalt kendte julehistorier, samt grønlandske julefortællinger, og for de små nisser vises der et juledukketeaterstykke, skriver de.

Til den søde tand vil der gennem hele dagen være salg af klejner samt museets berømte Dorf Mølle-jødekager, som er bagt i møllegårdens gamle stenovn. Derudover vil Rødder og Vinger stå for salg af pandekager.

- Julemarkedet byder på mange spændende boder med salg af lokalt producerede varer; blandt andet fra Hybengården, Vester Hedegaard mel, pileflet, og årets juletræ kan selvfølgelig også købes. Der vil være mulighed for at klippe både dansk og grønlandsk julepynt, adventskranse og juledekorationer, skriver museet.

Møllegården får også besøg af Julemanden og hans slædehunde. Dem kan man hilse på gennem hele dagen.

Julearrangementet finder sted 1. december kl. 11-16.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...