Med årets julekoncert i Dorf gamle Skole blev der måske sat punktum for 29 års koncerter på højeste niveau

DORF: Den 29. kammermusiksæson i den gamle prinsesseskole ved Jyske Aas sluttede i søndags med en fornem julekoncert med Mathias Kjøller, klarinet, og Søren Rastogi, klaver. Det blev samtidig også afslutningen på en musikalsk æra i ikke bare Dorf, men i hele Østvendsyssel. År efter år har Ragnhild Kjølberg formået at skaffe nogle af landets bedste kammermusikere samt en række udenlandske stjerner til at optræde i den lille koncertsal på loftet af den gamle skole.

Det er intet mindre end imponerende, det hun har formået, men nu er det slut.

- Jeg har fået afslag på økonomisk støtte og uden denne støtte, kan det ikke løbe rundt. Jeg havde forventet et skulderklap, men i stedet har jeg fået et afslag, så nu slutter jeg. Husk på, at jeg jo snart er 85 år, sagde Ragnhild Kjølberg.

Hun kunne næste år have fejret jubilæum med den 30. sæson og samtidig markere, at det er 300 år siden, de første prinsesseskoler blev oprettet. Skolen i Dorf er netop en sådan skole. Det kommer ikke til at ske. Med koncerten i søndags har Ragnhild Kjølberg lukket og slukket for en del af det kulturelle liv i Østvendsyssel.

Der er dog et lille håb, for efter koncerten luftede hun tanken om, at der muligvis kunne komme en julekoncert næste år. Det vakte jubel, og den populære koncertarrangør modtog da også et langt stående bifald fra publikum for indsatsen gennem de mange år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...