Afslutningen på sommerens veteranbiltræf blev markeret med kanonsalut

ASAA: Selv om et par lystbåde sejlede tæt forbi Asaa Havn, var de dog ikke i fare, da John Rasmussen affyrede sin kanon på kajen. Kanonen blev affyret for at markere, at det var sidste aften denne sommer, der var veteranbiltræf. Hver onsdag aften har der været fint fremmøde af veteranbiler. Bortset fra nogle enkelte aftener med dårligt vejr har der hver uge været mange interesserede gæster, der har gået rundt og beundret de smukke, gamle biler og fået en god bilsnak med ejerne.

- Det har været en stor succes, og derfor vil vi også gerne afslutte på en festlig måde. Vi fandt ud af, at det skulle ske med en kanonsalut, sagde kanonens ejer, John Rasmussen.

Mange var mødt op for at overvære affyringen, og for at forhindre høreskader var der lagt et tov på kajen for at markere, at tættere på måtte man ikke komme. Da de fleste fremmødte ikke havde høreværn, var det også nødvendigt, for det var et ordentligt brag, det gav, da kanonen gik af.

De omtalte sejlere uden for havnen var dog ikke i fare.

- Nej, slet ikke. Kanonen var foruden krudt kun fyldt med vådt avispapir, så ingen var i fare, kunne John Rasmussen beroligende fortælle.

Meningen med affyringen var dels at markere afslutningen på veteranbilsæsonen og dels at gøre opmærksom på, at der er planer om at lave et kanonlaug i Asaa.

- Jeg har den her kanon, og jeg kunne godt tænke mig, at vi lavede et kanonlaug, så vi, når der sker noget festligt i Asaa, kunne affyre kanonskud. Derfor skal vi have en forening, og det er min plan at indkalde til et møde her i efteråret, fortalte John Rasmussen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...