Kendte kulturpersonligheder laver deres egen juleopdækninger på Dronninglund Slot

DRONNINGLUND: Søndag 4. november vil man på Dronninglund Slot kunne opleve fire juleborde dækket af fire personer. De fire personer er tre kendte kulturpersonligheder, Bodil Jørgensen, Ellen Hillingsø og Jesper Høvring og den fjerde er slotsfruen, Nanna Henriette Høgsbro.

Oplægget er, at den, som dækker det pågældende bord, vælger selv den stil, som passer til vedkommendes traditioner og opfattelse af julen. Dertil kommer, at Georg Jensen Damask får sit eget julebord i deres egen sal (Jacob Severins Sal), og på den måde kommer der forskellige udtryk med dansk design i fokus. På slottet går man nemlig meget op i dansk design baseret bl.a. på, at arkitekt Poul Henningsen kom i sin tid meget på slottet og har designet en bænk dertil. Galleri 5000 fra Odense har i øvrigt udstillet kunstværker flere forskellige steder på slottet.

De fire personer, som dækker hver sit bord er følgende:

Jesper Høvring er 44 år og uddannet skrædder og tilskærer. Han er en meget kendt kjoleskaber og designer og har bl.a. kreeret kjoler til kronprinsesse Mary. I Den Blå Sal vil han lave noget, som han kalder et "Winter Wonderland".

Bodil Jørgensen er 57 år og uddannet som skuespiller. Hun har hovedsageligt slået sine folder på forskellige teatre og haft markante roller på film. Hun har valgt at lave et "Sønderjysk Kagebord" i Tårnværelset/Storkerummet.

Ellen Hillingsø er 51 år og uddannet som skuespiller. Som sådan har hun arbejdet først på Aarhus Teater og senere på forskellige scener i hovedstaden. Derudover har hun arbejdet med film, tv, radio, reklamer m.m. Hun har til forskel fra de tre andre valgt at lave et nytårsbord med temaet "Hvidt og Sølv" i tårnværelset, som er Jacob Severins gamle kontor.

Den fjerde borddækker er Nanna Henriette Høgsbro, som sammen med sin ægtemand, Carl Chr. Pedersen, overtog Dronninglund Slot sidste år. På den måde kom familien Høgsbro tilbage på slottet, idet hendes far, Harald Høgsbro, og mor, Marie Elisabet Høgsbro, havde slottet 1951-80. Det vil også præge hendes valg af effekter til borddækningen, idet flere af disse har relation til hendes barndoms jul på slottet. Selvfølgelig sammen med bl.a. de nutidige duge, porcelæn og pynt fra Georg Jensen, Georg Jensen Damask og Royal Copenhagen. Hendes julebord vil stå i Dronningesalen.

Så på søndag har man altså den mulighed at besøge Dronninglund Slot og opleve en udstilling af fire juleborde (et af dem dog et nytårsbord) placeret flere steder i slottet. Måske bliver man inspireret til sit eget julebord. Bagefter kan man nyde en julemenu i restauranten. Den kan man evt. bestille ved ankomsten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...