Fire organisationer og enkeltpersoner fik del i overskuddet fra Genbrugsbutikken i Jordbroen

DRONNINGLUND: Ved et hyggeligt eftermiddagsarrangement i Sognegården i Dronninglund uddelte den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse forleden donationer til en række personer og organisationer.

- Kræft er vel egentlig en offentlig opgave, men pengene rækker ikke, og så er vi glade for, at vi kan give vores lille bidrag, sagde Jørgen Nielsen, der er lokalforeningsformand i Kræftens Bekæmpelse i sin velkomst.

Pengene, der blev uddelt, stammer fra overskuddet fra Genbrugsbutikken i Jordbroen, som Jenny og Carl Peter Jensen i mange år har drevet. Nu er butikken lukket, da parret har solgt ejendommen i Jordbroen.

Modtagerne var Julemærkehjemmet i Hobro, Børneafdeling 303B på Aalborg Universitetshospital, Selvhjælpsgruppen for senskadede som følge af kræftbehandling og yogalærer Susanne Thomsen.

Julemærkehjemmet var repræsenteret ved Ulla Christensen, og hun beskrev i sin takketale, at hjemmet hvert år hjælper 240 børn, som er ensomme, mistrives eller har sociale problemer.

- Det koster 74.500 pr. barn, så vi er meget afhængige af donationer, fortalte hun og fortsatte:

- De 15.000, vi får her i dag, skal bruges til at etablere et nyt skolekøkken, hvor børn og forældre kan lære at lave sund mad. Det koster 1,8 mio kroner, så vi har virkelig brug for pengene, sagde hun. Fra Selvhjælpsgruppen for senfølgeskader efter kræftbehandling var Dorthe Hostrup mødt op for at modtage donationen på 15.000. Hun fortalte, at gruppen startede for 11 år siden, og at der i øjeblikket er 36 tilmeldte.

- Det er en stor gruppe, vi taler om, fortalte hun.

- 40-60 pct. får senfølgeskader, og i øjeblikket drejer det sig om 150.000 personer i landet. I vores gruppe forsøger vi at finde frem til noget af det, der giver mening og livsglæde. Når vi gør ting, som er meningsfyldte, giver det kræfter og livslyst. Pengene, vi får i dag, skal bl.a. bruges til at udbrede kendskabet til vores gruppe, sagde Dorthe Hostrup.

Susanne Thomsen fik 6.000 kroner til sit arbejde med yoga for kræftramte.

- Jeg fik i 2005 konstateret brystkræft. Det var en voldsom oplevelse, som man nok aldrig kommer helt over. Det er en svær proces at leve med en kræftdiagnose, fortalte hun.

- Det er svært for omgivelserne at forstå, og derfor er samvær med ligestillede vigtigt. Så er vi alle i samme båd. Yoga blev en del af mit projekt med at finde mig selv igen. Det hjalp, og når det kunne hjælpe mig, så tænkte jeg, at så måtte det da også kunne hjælpe andre. Derfor tog jeg en uddannelse i yoga og mindfulness og tilbyder nu kurser for kræftramte. Jeg håber, de vil få lige så stor hjælp af det, som jeg fik. Jeg har besluttet, at pengene skal bruges til indkøb af hjælpemidler til brug på kurset, sagde Susanne Thomsen.

Endelig var der 15.000 kr.til Børneafdeling 303B på Aalborg Universitetshospital, men på grund af travlhed kunne de ikke møde op.

- Det har vi stor forståelse for, så vi vil snarest sørge for, at de får pengene. Vi ved, de har brug for dem, sagde Jørgen Nielsen, inden kaffen blev serveret, og Lotte og Niels Jørgen tog fat på at underholde de mange fremmødte med musik og sang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...