Dronninglund Kunstcenter viser udstilling, hvor jul og kunst kombineres

DRONNINGLUND: Hvor mange julekugler og hvor mange juletræer skal der til for at skabe en rigtig hyggelig jul? Det spørgsmål er man ikke i tvivl om på Dronninglund Kunstcenter, hvor der i søndags åbnede en udstilling, der blander kunst og julehygge. Her har man brugt 1.069 julekugler og 15 juletræer for at bringe det store hus i den rette julestemning. Og det er lykkedes. Der er juletræer og julekugler i alle rummene og på gangene. Nogle af juletræerne er oven købet hængt op i loftet. Det må være den perfekte idé til børnefamilierne. Så er der nemlig masser af plads til det store bjerg af julegaver under træet!

Der er julehygge, men der er naturligvis også udstillet kunst.

- Mange har i denne tid kun jul i hovedet, sagde kunstnerisk leder, Jette Abildgård, i sin velkomsttale ved udstillingens åbning.

- Folk har ikke tid til at tænke på kunst, så derfor har vi i år prøvet at kombinere kunst og jul og forsøgt at gøre det hele på en anderledes måde, sagde hun.

Det har man så gjort på en måde, så de besøgende får masser af inspiration til julegaver og julepynt. Alt er til salg, og i modsætning til andre udstillinger kan man tage tingene med, når man har købt dem. Det gælder også kunstværkerne.

Blandt de mange kunstnere, der udstiller, lægger man især mærke til en stor installation på første sal af Marianne Eriksen. Hendes værk med store blomster og rødder er lavet af silkepapir. Et andet rum er fyldt med luftballoner skabt af Karine Brath Bernsdorf.

Andre udstillere er Kirsten og Mogens Mønsted, Gitte Engen, Lisbeth Gjørtz Fast, Rita Andersen, Kisser Størner, Jette Abildgård, Christina Welding, Rikke Barlebo, mens Jette Fröhlich viser juledesigns, Langkilde & Søn juletekstiler.

I Kulturgården er der opstillet et imponerende juletræ. Flere gange i løbet af julemåneden bliver det tryllet om til et syngende juletræ. I søndags skete det med hjælp fra det velsyngende kor, Swing Team, fra Hjørring. Den kommende søndag er det koret Side by Side, der klatrer op i juletræet og giver det liv.

Ved åbningen i søndags var der ingen åbningstaler, men til gengæld fortalte Lene Dige om julen og julens traditioner.

Der foregår dagligt mange spændende og hyggelige ting i forbindelse med den nye udstilling, der varer til 20. december.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...