Tre kunstnere sætter ord på udvalgte værker, udstillet på Dronninglund Kunstcenter

DRONNINGLUND: Den aktuelle udstilling på Kunstcentret viser værker af fem kunstnere. Vi har bedt tre af kunstnerne om hver især at udvælge et værk og fortælle lidt om det.

Johanne Randen har udvalgt værket ”Marehalm. Udløbet dialog”, der måler 120x150.

- Jeg kan godt lide det fotografiske, altså det præcise og nøjagtige sammen med det mere skødesløse og den surrealistiske verden, fortæller Johanne Randen.

- Jeg starter med fotografiet og arbejder så videre. Så sker der noget ind, som jeg måske ikke kan kontrollere, og som måske ikke hører til i den verden, fotografiet repræsenterer, fortæller hun om billedet, der er hvidt og sart, men også indeholder noget rødt, der leder tanken hen på blod.

- Måske er det blod, og blod er jo noget meget vitalt i mennesket og ekstremt vigtigt, men den røde farve er jo også varm og symboliserer kærlighed. Den er tegn på livet. Det får os måske også til at tænke over, hvordan man vokser. Her er det marehalmen i billedet kommer ind. Den vokser i sand, og det er lidt af et mysterium, hvordan den kan vokse og få næring. Mit tema handler netop om at gro i den her underlige og fantastiske verden, slutter Johanne Randen.

Marina Pagh har valgt sit værk ”Endless summer”. Det er akryl på lærred og måler 120x160.

- Mine billeder afspejler, hvor jeg er i mit liv, fortæller hun.

- Billedet har jeg lavet med udgangspunkt i sommeren, som jo har været varm og lang. Det viser, hvordan jeg har oplevet sommeren, der bare blev ved og ved. Jeg arbejder ikke altid lige så stramt som i det her billede, men jeg har haft behov for at være meget konkret og enkel i mit udtryk og så bruge de farver, der har været repræsentative for sommeren, siger Marina Pagh.

- Jeg startede med at male mine billeder til udstillingen ved forårsjævndøgn, og så har hele serien taget sin fart eller udvikling og blevet til det, den er blevet til. Jeg står ikke ude, men tager indtrykkene med ind. Det har været min måde at konsumere denne varme sommer på at lave denne billedrække, slutter Marina Pagh.

Marina Pagh fortalte videre, at hvis der er kaos i hendes liv, så bliver billederne meget enkle og stramme, mens billederne derimod blive mere løsslupne, hvis der er ro og fred omkring hende.

Det tredje og sidste maleri er udført af Marianne Thygesen. Det hedder ”Slottet” og er akryl, tusch og collage og måler 125x88.

- Billedet er bygget op som en collage, som jeg til sidst giver en bemalet samlet struktur. Det er en collage af mine egne ting med små tegninger og gouacher, som jeg er startet med at sætte op. Mange af tingene er lavet i en anden anledning som tegninger, der ikke er helt færdiggjort. De er så sat op på et lærred. Jeg arbejder videre med alle de her usammenhængende delelementer, og så samler jeg det til sidst ved at male videre på det. Det bliver i dette tilfælde til noget, der ligner en katedral. Alle åbningerne giver et kig ind i nogle historier. Jeg kan godt lide det fabulerende og fortællende maleri, der kan sætte fantasien fri. Tit starter jeg uden at have et bestemt billede i hovedet, og det gør jeg for at holde maleriet åbent, for man skal hele tiden være vågen og åben for nye muligheder. Jeg synes, det er mere spændende, hvad mit publikum får ud af maleriet, end hvad jeg selv har tænkt. Det skal sætte beskuerens fantasi og forestillingsevne fri og relatere til den enkeltes liv og oplevelse, fastslår Marianne Thygesen.

Udstillingen kan opleves til 20. december på Dronninglund Kunstcenter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...