Eleverne i fjerde årgang på Dronninglund Skole har nu et større kendskab til landbrugserhvervet

DRONNINGLUND: Hele fjerde årgang på Dronninglund Skole deltog i sidste uge i en landbrugsuge, hvor eleverne besøgte forskelige gårde og Meny.

Først gik turen til Peter Rosenbeck, hvor eleverne først så slagteriet for derefter at få en rundvisning i stalden og på markerne.

Om tirsdagen gik turen så til Gingsholmvej på cykel i regn og blæst for at besøge en gård med 500 økologiske malkekøer. Her tog ejeren, landmand Per Vestergård, imod og fortalte, at hans køer producerer omkring fire mio. kg mælk om året, og at det meste sælges til Tyskland. Eleverne fik forevist den store malkekarrusel med plads til 34 køer ad gangen. Der malkes to gange i døgnet. Først kl. 2.30 og så igen kl. 14.30.

Per Vestergård, der har været økologisk landmand siden 1997, har fem ansatte, hvoraf ingen er danske.

- Jeg ville gerne have danskere ansat, men der er ingen, der søger, fortalte han, mens han viste rundt i de store stalde, der stod tomme, fordi økologiske køer skal på græs i sommerhalvåret.

- Jeg har det fint med at være økologisk landmand, og så giver det jo også lidt mere pr. liter mælk, jeg producerer, sagde han.

Endelig besøgte eleverne Meny i Dronninglund, hvor købmand Anders Dige viste eleverne slagterafdelingen, delikatesseafdelingen og kølediskene. På den måde gav han eleverne et kendskab til råvarernes vej frem til forbrugerne. Han kunne bl.a. fremvise produkter fra Rosenbeck, som eleverne havde besøgt tidligere på ugen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...