Lokalhistorisk Arkiv i Dronninglund drives af frivillige, men alligevel er der brug for tilskud til driften

DRONNINGLUND: Lokalhistorisk Arkiv i Dronninglund blev oprettet i 1981, og har i bygningen på Erantisvej en særdeles stor samling af billeder, tekster og mange andre arkivalier. Hver uge arbejder en stor skare frivillige med at registrere m.m.

Men det koster selvfølgelig noget at drive et sådant arkiv f.eks. i form af kontingenter af diverse organisationer, som man er nødt til at være medlem af, og udover et beskedent kontingent er der ikke særligt mange indtægter.

- Vi tager faktisk alle ting ind, som man skænker os, og efter at have sorteret på det, så bevarer vi det, som vi finder relevant, fortæller kasserer Erik Præsius og formand Geert Malachowicz-Lissau.

Dronninglund Sparekasse er sponsor for arkivet, og de to ovennævnte repræsentanter for arkivet var til stede i pengeinstituttet for at aftale en fornyelse af sponsorkontrakten.

- De penge, som vi får i år skal vi bruge på at digitalisere de gamle film, som vi har. Det er jo ikke rigtigt til at se sådanne film, uden at de er digitaliserede, fortalte Erik Præsius.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...