Galleri 5000 fra Odense tiltrak mange til deres fernisering af Jørgen Eibæks billeder på Den Røde Gang akkompagneret af vellydende jazz-musik på Dronninglund Slot

DRONNINGLUND: Kunstneren Jørgen Eibæk har været ”i stald” hos Peter Thomsen, som har Galleri 5000 i Odense, i 36 år. Nu fyldte kunstneren 70 år, og i den anledning var der arrangeret en fernisering på Dronninglund Slot, hvor Peter Thomsen tidligere har haft en salgsudstilling og har hængt skønne malerier af andre kunstnere i de historiske lokaler.

Det var en speciel fernisering med overskriften ”Musikalske Malerier”, hvilket skyldtes den charmerende omstændighed, at to fremragende jazz-musikere fra Aalborg leverede baggrundslyden af ægte jazz.

Det var pianisten Søren Lundby og saxofonisten Villy Moesgaard.

En anden omstændighed, som gjorde det til en speciel fernisering, var stedet, hvor samtlige 25 billeder blev hængt op. Det var nemlig i Den Røde Gang, som op til ferniseringen var blevet renoveret og fået den karakteristiske dybrøde farve, som gennem årene var kommet til at se lidt slidt ud, tilbage i sin gamle glans. Gæsterne ved receptionen beundrede kombinationen af moderne kunst og den historiske gang.

Arrangementet startede inde i salonen, hvor Nanna Henriette Høgsbro bød velkommen. Hun havde selvfølgelig set malerierne, som hang ude på gangen på den anden side af de lukkede døre og kunne derfor oplyse alle gæsterne, som var spændte på at se dem, om det positive indtryk, de havde gjort på hende med deres engagement og fordybelse.

Galleriejer Peter Thomsen, som selv havde været med til at renovere gangen, fortalte om de mange år, hvor han har haft Jørgen Geisted med i sit galleri.

- Jørgen og jeg har talt om, at det må skyldes vores fælles kærlighed til billedkunsten, og nu kan jeg se, at man skæver spændt hen til dørene ud til gangen, så nu synes jeg, at vi skal åbne ud til billederne.

Det blev der så, og de mange gæster strømmede ud for at beundre den nyrenoverede gang og Jørgen Geisteds ”musikalske billeder”, alt imens musikerne lod jazzen strømme ud i lokalerne. Som en af de tilstedeværende bemærkede efter at have nippet til hvidvinen i de store glas:

- Det her er indbegrebet af dansk hygge fra min ungdom i 50’erne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...