I Sognegården i Dronninglund stod sygeplejersken klar til at vaccinere mod den smitsomme sygdom

DRONNINGLUND: Med efterårets komme er vi nået ind i den årstid, hvor der er risiko for at blive ramt af influenza. Er man fyldt 65 år inden 15. januar 2020, førtidspensionist eller lider af visse kroniske sygdomme kan man blive vaccineret ganske gratis. Det kan ske hos egen læge eller som i Dronninglund sidste mandag i Sognegården. Her var der stor tilstrømning.

- Jeg er blevet vaccineret gennem mange år, og for det meste virker det, fortæller Ove Nielsen, der er mødt op i Sognegården og netop er blevet vaccineret.

- Jeg tror kun, det er sket en enkelt gang, jeg er blevet ramt af influenza efter at være blevet vaccineret, og det var ikke sjovt. Hvis vaccinationen kan forhindre det, så tager jeg gerne det lille prik, siger han, hvorefter han går ud og sætter sig i en sofa. Efter vaccinationen skal man nemlig blive på stedet i 10 minutter for at være sikker på, at man ikke udvikler en allergisk reaktion.

- Der kommer altid mange, når vi tilbyder gratis vaccination mod influenza, fortæller sygeplejerske Tanja Jensen, der står for dagens vaccinationer.

- Da vi åbnede, var der en længere kø, så de ældre er virkelig opsatte på at blive vaccineret og få en vis garanti for ikke at blive ramt af sygdommen, siger hun, inden den næste melder sig for at blive vaccineret. De ældre blev alle vaccineret med den 4-valente influenzavaccine.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...