Blandt de 45 nordjyder, som deltog i sidste uges Skills konkurrencer i Næstved, var der en ung digital tekniker, som har lært på en af Basis Tryk-koncernens virksomheder, som vandt. Han hedder Mathias Møller Jørgensen

DRONNINGLUND: 45 unge nordjyder har i den forløbne uge deltaget i DM i Skills i Næstved. De kommer fra så godt som alle erhvervsuddannelser, og formålet med konkurrencen er at vise de dygtigste elever i konkurrence med hinanden. Udover disse 45 kom der selvfølgelig også deltagere fra landets øvrige regioner, således at der i alt er omkring 300, som kappedes om at blive Danmarks bedste indenfor netop deres fag.

Mathias Møller Jørgensen er næsten helt færdig med uddannelsen som grafisk tekniker. Han var sammen med to andre fra TechCollege i Aalborg udtaget til konkurrencen. Udover skolen er han i lære hos Nordcolor på Gasværksvej i Aalborg. Nordcolor er en del af Basis Tryk-koncernen, og Frits Danielsen er stolt af, at en af de ansatte fra en af hans virksomheder var udtaget til DM i Skills.

På spørgsmålet om, hvilke opgavetyper, som han kunne blive udsat for ved konkurrencen, svarede Mathias Møller Jørgensen.

- Det kan være så godt som alt indenfor faget, farveblanding, digitalt tryk, papirhåndtering og meget andet. Det ved vi ikke spor om, før konkurrencerne begynder.

- Jeg blev nomineret til at deltage sidste år, men ikke udtaget. Det er jeg blevet i år, og det er et flot skulderklap. Det er svært at sige, hvordan jeg klarer mig i konkurrencen, for jeg kommer op mod nogle dygtige deltagere. Jeg håber på det bedste, sagde Mathias, inden han onsdag drog mod Næstved.

Mathias er danmarksmester

Og hans håb blev opfyldt, for da den store konkurrence var slut lørdag, viste det sig, at vinder inden for grafisk teknik og dermed danmarksmester faktisk var Mathias Møller Jørgensen. Statsminister Lars Løkke Jørgensen overrakte et diplom og et trofæ til Mathias og ønskede ham tillykke.

- Vi er meget stolte, sagde både Christian og Frits Danielsen, som er indehavere af Basis Tryk i Dronninglund og Nordcolor i Aalborg.

- I løbet af denne uge (uge 15) vil danmarksmesterskabet til en af vore unge medarbejdere blive fejret på behørig vis, tilføjede en begejstret Frits Danielsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...