Brønderslev Kommune forlænger konsulent og opruster på projekt ”Bevæg dig for livet”

BRØNDERSLEV: På fem år er 10 pct. færre af kommunens borgere aktive i en idrætsforening. Det skriver Brønderslev Kommune i en pressemeddelelse.

- Det – sammen med ønsket om raske og rørige borgere – har fået Brønderslev Kommune til at blive en af DGI og DIF’s visionskommuner. Det er ambitiøse idrætskommuner, og indtil videre er der under 20 af slagsen.

Borgmester Mikael Klitgaard har derfor indbudt til et bredt samarbejde i kommunen mellem en række politiske udvalg, embedsmænd og selvfølgelig ikke mindst de mange foreninger, der findes i kommunen. For opgaven med borgere i bevægelse skal løftes i flok:

- Et enigt byråd har valgt at sige, at vi vil prioritere det her. Derfor har vi også ansat en projektkoordinator til det 5-årige projekt. Og målet er ganske klart: Om fem år skal 75 pct. af vores borgere være fysisk aktive mod de 69 pct., der er det nu. Og vi vil stræbe efter, at 50 pct. af borgerne er aktive i foreningslivet. For det at være med i et foreningsliv er ikke blot et spørgsmål om fysisk aktivitet. Det handler også om at være en del af et socialt fællesskab og at skabe aktiviteter det sted, hvor man bor, forklarer borgmesteren i pressemeddelelsen.

Projektkoordinator bliver kommunens nuværende konsulent på det hidtidige samarbejde, Jeppe Østergaard, som kommunen har haft ansat i en stilling, hvor han også samarbejdede med og arbejdede for DGI. Men fra den 1. januar er han fuld tid på projektet ”Bevæg dig for livet – visionskommune”. Og han glæder sig meget:

- Jeg har igennem mit arbejde i Brønderslev Kommune mødt utallige engagerede mennesker i vores foreninger, og sammen med dem glæder jeg mig til, at vi får opfyldt de ambitiøse mål. Nu og her skal vi have formuleret en samarbejdsaftale, som kan godkendes politisk hos os og i DGI og DIF.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...