Genbrugsplastik i buskerne til de miljøbevidste

DRONNINGLUND: Som en af de første i Danmark introducerer tøjbutikken "Nicoline" i Dronninglund nu modejeans, som er delvist lavet af genbrugsplast. Ifølge butikkens indehaver, Ann Frydenlund, har et mere miljøvenligt tøjvalg længe været efterspurgt blandt kunderne.

- Jeg taler ofte med kunder, som ville vælge miljøvenligt tøj, hvis de kunne, men der er desværre stadig langt imellem valgmulighederne. Derfor sagde vi også hurtigt "ja tak" til at lancere disse bukser i Dronninglund, fordi vi rigtig gerne vil have en endnu grønnere profil, fortæller Ann Frydenlund.

Hun understreger, at det er ikke til mærke på buksernes komfort eller at se på stoffet, at bomuldet er blandet med genbrugsmateriale, men bukserne indeholder 34 % genbrugs-PET, som er et plastprodukt i polyesterfamilien. Takket være moderne teknologi er det i dag muligt at indsamle overskudsplast fra industrivirksomheder og omdanne det til fint spundne fibertråde, der kan anvendes i tøjproduktion sammen med bomuld og andre tekstiler.

Bukserne er certificeret med Repreve®, som er tekstilbranchens internationale blåstempling for bæredygtighed, sporbarhed og ansvarlig tekstilproduktion af fibre fra genbrugsmaterialer.

- I øjeblikket har vi kun jeans, men til foråret kommer der en række andre produkter i samme miljøvenlige serie, og det glæder vi os til, slutter Ann Frydenlund.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...