MOSS har fået støtte fra Kulturministeriet til projekt om relationer til Grønland

BRØNDERSLEV: Museum for Forsyning og Bæredygtighed har modtaget tilsagn om støtte på 100.000 kr. fra Kulturministeriets pulje til almennyttige formål til projektet: ”280 år med relationer mellem Østvendsyssel og Vestgrønland.”

Det oplyser museet i en pressemeddelelse, hvor de fortæller, at projektet skal samle og formidle viden om et ret overset stykke Danmarks- og Grønlandshistorie, der har udspillet og stadig udspiller sig i og mellem Østvendsyssel og Vestgrønland.

- Fra Jacob Severin, bosiddende på Dronninglund Slot, i 1700-tallet med kongens opbakning grundlagde flere bygder i Grønland, og dermed sikrede Grønlands tilknytning til Danmark, har Dronninglund-området haft et specielt bånd til Grønland, og navnene Dorph, Dalager og Lynge findes stadig hos slægter på Grønland. Projektets formål er at belyse og dele viden om relationen mellem Dronninglund-området og Grønland fra 1734 frem til i dag for at sikre tværkulturel forståelse, skriver det.

Gennem interviews, gennemgang af kildemateriale og gennemgang af genstande vil museet indsamle og dokumentere relationerne mellem Østvendsyssel og Vestgrønland, og det skal formidles i en særudstilling, der vises på museet og udgives i et udstillingskatalog. Mens udstillingen løber, vil der blive afholdt en række foredrag med forskellige relevante personer.

- Støtten til projektet betyder, at museet har mulighed for at lave en virkelig spændende udstilling som forhåbentlig vil tiltrække både borgere og turister. Og samtidig vil udstillingen give både alle skoletrin i folkeskolen og de forskellige ungdomsuddannelser mulighed for at opleve og forstå relationerne mellem danskere og grønlændere på en ny og anderledes måde, skriver museet i pressemeddelelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...