Gymnasielever fik én på opleveren i timen

Flodbølger, kemikalier, ild, brag og sød musik. Naturvidenskab er andet og mere end tør indlæring og kedelige formler, en faldlov og lidt differentialregning. Problemet er blot, at mange elever ikke lige har blik for, at når man først kan det lidt tørre stof, så kommer alt det sjove.

Det var baggrunden for, at alle de nye elever på Dronninglund Gymnasium fredag deltog i en naturvidenskabelig eftermiddag ud over det sædvanlige.

Det hele blev indledt med et spændende, sjovt og ikke uden gys show af to unge fysikere fra Århus Universitet, Johannes Kruse og Andreas Springborg, der blev student fra gymnasiet i 2013.

- Vi vil gerne have, at de nye elever tidligt i deres gymnasieforløb gennem leg og hyggeligt samvær får et godt forhold til de naturvidenskabelige og tekniske discipliner. Det kan være med til at præge deres valg af studieretning til november og dermed den videre uddannelsesretning, de vælger, fortæller vicerektor John Pristed.

Efter fysik-showet var der masser af små aktiviteter og poster inden for matematik, fysik, kemi, biologi og naturgeografi.

Det hele sluttede med en hyggelig café-kom-sammen og mange forskellige slags matematiske lege og spil. Og så selvfølgelig den traditionsrige så-mange-elever-som-muligt-skak-dyst mod lektor Rolf Ravnstrup. Otte optimistiske elever samt en computer stillede op til kampen, men som kampene skred frem, faldt den ene konge efter den anden hos eleverne. Det samme skete for computeren!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...