For andet år i træk er 5. klasse fra Flauenskjold Skole i gang med at udsmykke muren til et af udhusene hos Lars Hans Pedersen på Ingeborg Skeels Vej i Flauenskjold.

- Ja, vi er godt i gang med at male på muren, som vi gjorde det sidste år. I år bruger vi ikke så meget tid som sidste år, for vi er bedre forberedt end sidste år, oplyser Rasmus Kyvsgaard-Elsberg, som er klassens lærer i billedkunst.

Det, man har forberedt så godt, er temaet for dette års murmaleri. Det er nemlig nordisk mytologi - altså Valhalla, Midgårdsormen, Bifrost, dværge fra Udgaard samt små trolde og jætter. Som en slags samlende centrum står træet Yggdrasil, Verdenstræet/Livets Træ, hvis krone altid er grøn, og breder sin prægtige krone til begge sider på muren.

- Da vi startede på forberedelserne, viste det sig, at eleverne var virkeligt godt inde i den nordiske mytologi - så meget at jeg måtte til at læse op på det for dog at være lidt foran dem. Da vi så startede på at lave de store A3-ark med de billeder, som senere skulle males på muren, så fik jeg endnu en positiv oplevelse: Mange af dem var virkeligt gode til at tegne figurer og andet fra den nordiske mytologi, fortæller Rasmus.

Det var tydeligt at se, at eleverne var meget opsatte på at overføre deres viden om den nordiske mytologi til muren, og det foregik for det meste således: Med kraftige blyanter tegnede de omridset af f.eks. figurerne på muren for så senere at farvelægge dem.

- 10. oktober kl. 11 er der indvielse af den malede mur, fortæller Lars Hans Pedersen, som har lagt mur til projektet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...