Hver onsdag aften hele sommeren mødes bilentusiaster og deres veteranbiler på Asaa Havn

ASAA: Sidste år tog Asaa Auto og HP-bilnostalgi.dk i Agersted initiativ til at starte et ugentligt træf på havnen i Asaa, hvor alle med ældre køretøjer på to, tre eller fire hjul kunne mødes. Det blev fra starten en stor succes, hvor mange mødte op med deres flotte biler, motorcykler og knallerter, og mange kom og kiggede på. Den nye sæson er netop startet og fortsætter hver onsdag kl. 18 til 21 frem til 1. september.

Trods en lidt blæsende og kold aften var der mødt mange op i selskab med deres flotte veteranbiler til årets første træf. Det er altid et smukt syn med disse klassiske køretøjer, og det er jo en rejse tilbage i tiden, hvor mekanikken var mere enkel og til at finde ud af. Køretøjerne giver de fleste minder om en tid, der aldrig mere vender tilbage.

Blandt de fremmødte var Lasse Haakonsen. Han stod ved sin flotte og knaldrøde bil.

- Det er en Volvo Amazon 123GT fra 1968. Den har 115 hk, fortalte han.

- Den har kørt i Schweitz, men nu står den i en 20 grader varm garage hos mig i Brønderslev, oplyste han og fortsatte:

- Den bliver passet og plejet, for jeg elsker at arbejde med gamle biler, og jeg synes, det er et særdeles flot eksemplar, så den vil jeg gerne vise frem. Det er derfor, jeg kommer her til træffet, sagde Lasse Haakonsen. Han ville ikke snakke pris, for den skulle ikke sælges, men han kunne dog fortælle, at en tilsvarende bil for kort tid siden var blevet solgt for 300.000 kroner på auktion.

Længere henne i række af smukke gamle biler stod Klaus Langeland med sin Austin Mini fra 1971. Også den var i flotteste stand både udvendig og indvendig.

- Jeg har selv lavet det meste, for jeg elsker at skrue på biler, fortalte han.

- Jeg fik den til min 40-års fødselsdag, så jeg har haft den i syv år. Jeg har lavet en del på den, og det er heldigvis ikke svært at finde reservedele. I England kan man købe alt, fortalte han, mens han stolt viste bilen frem til interesserede.

- Det er skønt at stå og reparere bilen, men det er også herligt at komme på et træf som det her og få en bilsnak med andre, der har samme interesse, sagde han.

Samme opfattelse havde Johnny Bech fra Dybvad, der havde medbragt sin VW Transporter fra 1964. Populært kaldet folkevognsrugbrød.

- Den har kørt som mælkebil, men det kan man ikke se nu, for jeg har renoveret det hele. Det er især motorer, jeg godt kan lide at reparere. Jeg bygger dem faktisk selv, og jeg har da også selv bygget motoren til denne, sagde han.

Hvis man ikke nåede til træf i sidste uge, så er chancen der igen onsdag og de kommende mange onsdage.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...