Nordex Food i Dronninglund har netop gennemført et gnidningsfrit generationsskifte

DRONNINGLUND: Det startede med fire mand, en kunde, et marked og et produkt for 35 år siden. Nu er der 350 ansatte, 1.300 varenumre og over 1.000 kunder i 70 lande. Det er i korthed Nordex Foods historie. Det familieejede selskab med hovedsæde i Dronninglund har i alle 35 år været ledet af Keld Pedersen, men firmaet har netop gennemført et generationsskifte, hvor sønnen, Martin Aagaard Pedersen, tager over efter sin far.

Det skulle naturligvis fejres, og derfor blev der i fredags afholdt reception på Dronninglund Slot. Venner, bekendte og samarbejdspartnere valfartede til slottet for at deltage i begivenheden og for at ønske til lykke.

I de mange taler blev Keld Pedersens imponerende bedrift som grundlægger og leder rost til skyerne, og flere fremhævede, at han var en mand, man kunne stole på. Han var inspirerende, beslutsom, fagligt dygtig og måske lidt stædig. Han er jo vendelbo.

- Du er et menneske, der har begge ben plantet solidt i den nordjyske muld og i alle henseender optræder ordenligt og redeligt, blev der sagt.

Da Nordex Food startede, var det eksportmarkedet, man satsede på. Normalt er det hjemmemarkedet, nye virksomheder satser på, men ikke hos Nordex Food.

- De senere år er vi ved at på fat på hjemmemarkedet, men det er stadig kun nogle få procent, det drejer sig om. Det meste går til eksport. De fleste virksomheder starter med hjemmemarkedet og går senere ud på de mere risikable eksportmarkeder. Det har ikke gjort det mindre spændende, at vi startede internationalt. Det giver udfordringer i bl.a. sprog, kultur og værdier, men rigtigt brugt, bliver det hele til en styrkeposition, sagde Keld Pedersen bl.a. i sin tale, hvor han roste sine dygtige medarbejdere for deres bidrag til firmaets udvikling

- Vi startede med et fantastisk medarbejderteam for 35 år siden, og vi har stadigvæk et fantastisk team, sagde han.

Herefter tog bestyrelsesformand Egon Aagaard Sørensen ordet.

- Med sans for rettidigt omhu begyndte Keld allerede for adskillige år siden at fundere over virksomhedens fremtid, sagde han.

- Han følte et stor ansvar over for den virksomhed, han havde skabt. Et ansvar over for medarbejderne, lokalsamfundet og trofaste samarbejdspartnere. Der er mange udfordringer ved et generationsskifte herunder bl.a. familierelationer, ledelsesmæssige forhold, økonomiske forhold, skat og arveafgift med mere. Man har altid haft for øje, at der skulle findes løsninger, der var til gavn for Nordex Food. Børnene, Martin og Christine, blev tidligt inddraget i disse drøftelser. Det mundede ud i, at Martin i 2011 sagde ja til at blive ansat som kommerciel udviklingschef med henblik på at vurdere, om han kunne se sig selv som en fremtidig leder. Det har ikke været svært for Martin at falde til i organisationen. Han havde en god faglig ballast med sig, og han er dygtig og intelligent. Desuden er han nysgerrig og videbegærlig, og han er gået til opgaven med en passende ydmyghed. Han er derfor hurtigt blevet accepteret og godkendt i organisationen. Man er allerede begyndt at drømme om nye visioner for fremtiden. Bag ham står der en harmonisk familie, der nok skal bakke ham op om den store opgave, Martin har påtaget sig. Fremtiden som familieejet virksomhed er sikret et godt stykke ud i fremtiden, sluttede Egon Aagaard Sørensen.

Den nye direktør er 40 år og har en solid uddannelsesmæssig baggrund. Uddannet cand. merc. fra Aarhus Universitet og var arbejdsmæssigt tilknyttet Carlsbergs salgsorganisation i fem år.

- Da jeg startede i Nordex, blev jeg flere gange spurgt, om det var mit drømmejob, sagde Martin i sin tale.

- Det var svært at svare på, for der var mange ubekendte. Ville firmaet f.eks acceptere mig, som den jeg er og ikke blot som direktørens søn. Og ville jeg kunne med Nordex og den kultur, der ligger så stærkt i alle led i virksomheden. I dag kan jeg svare ja. Det er mit drømmejob. Nordex har taget mig til sig, og jeg tror, at Keld om nogle år vil blive kendt som Martins far, sagde den nye direktør til stor morskab for de fremmødte. Sønnen er nu direktør, mens Keld Pedersen indtager posten som bestyrelsesformand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...