I BYEN: Midt i Agersted er der åbnet en genbrugsbutik

AGERSTED: ”Loppen” hedder den nye genbrugsbutik, som i begyndelsen af denne måned er åbnet i den tidligere bankbygning mellem Agersted Kro og Dagli’Brugsen på Præstbrovej i Agersted. Allerede før man træder ind i butikken, lægger man mærke til, at der er kommet noget nyt i det centrale Agersted.

Butikken er indrettet i det tidligere banklokale, og man er ikke i tvivl om, at det er et tidligere banklokale, idet der henne i hjørnet er indbygget et stort og klassisk pengeskab af det kendte mærke ”Jæger”. Ganske vist ikke ”Franz Jäger” men ”M.H. Jæger”. To sektioner af reoler uden bagbeklædning er fikst anbragt i de store vinduer ud mod pladsen foran den tidligere stationsbygning, og på den måde kan man allerede udefra se eksempler på de ting, som man kan købe inde i selve butikken.

Der er næsten ikke den ting, som ikke findes inde i selve butikken. I anledning af den sig nærmende højtid er der en vrimmel af nisser og juledekorationer. Ellers er der et stort udvalg af strik til flere forskellige børnestørrelser, forskellige glas- og porcelænsartikler og tøj til såvel børn som voksne. Sandelig om der ikke også står en bornholmer et sted. Den mangler blot pendulet.

Det er tre personer, som står for butikken. Kaj Vinther, Andrea Bech, som vil være der til daglig, og Jan Wind, som for fem år siden købte bygningen af Nordjyske Bank, der indtil da havde en afdeling i Agersted.

I et lille sidelokale er der også en tombola, hvor gevinsterne står pænt arrangeret bag de farvede serienumre.

- Vi har nok 40 kasser med ting, som på et tidspunkt kommer herned, siger Jan Wind med et stort smil, og Andrea fortæller, at strikvarerne har hun selv produceret.

- Vi skal jo ikke leve af det, det er nærmest en lille hobby for os, understreger Andrea og Jan.

Butikken er åben tirsdag og onsdag fra 10-14.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...