Den kendte butik har skiftet ejer og skifter snart navn

DRONNINGLUND: Hun har aldrig stået i en butik før og er ikke handelsuddannet. Alligevel har Marianne Rydborg Luther kastet sig ud i forretningsverdenen og overtaget Dronninglund Vin & Tobak.

- Ja, jeg ved ikke helt, hvad der skete, men muligheden opstod pludselig, og så slog jeg til, fortæller den nye forretningshaver, der sammen med sin mand, der er politibetjent i Aalborg, og fire børn flyttede fra Aalborg til Dronninglund for 10 år siden.

- Jeg er lige blevet 40, og vores mindste er lige begyndt i skolen, så nu har vi ikke små børn mere. Det har givet mig nogle muligheder, jeg ikke havde før. Vi har i lang tid snakket om, at hvis vi skulle gøre noget vildt, skulle det være nu, så nu har jeg taget springet og prøver noget helt nyt, siger hun, der kommer fra en stilling som lærer på Gastronomi og Service i Hjørring.

- Jeg har heldigvis fået god hjælp af Else Jensen, der havde butikken i 25 år. Uden hendes store hjælp var det aldrig gået. Hun har virkelig været hjælpsom, og vi har haft en god overgang, hvor jeg stod sammen med hende, før jeg overtog, og hun hjalp mig, da jeg havde overtaget i starten af juni, fortæller Marianne.

- Jeg har lavet lidt om på indretningen. Ugeblade og slik fylder mindre i forhold til tidligere, men er her skam stadigvæk. Vi har også fortsat tips og spil. Det er bare flyttet hen i hjørnet og vendt om, så det ikke fylder så meget og ikke er så synligt. Det er hyggeligt med tips og spil, for det giver et flow i butikken, så det er dejligt, siger hun.

Hun kender efterhånden produkterne godt, men på tobaksområdet kommer hun til kort.

- Jeg ryger ikke, og det er lidt svært at rådgive, men også her har Else været en uvurderlig hjælp. Her i butikken står tobakken synligt fremme. Det må vi gerne, for det er ikke butikker som denne, der skal gemme det væk, og der er fortsat godt salg i tobaksvarerne. Jeg fører jo også specialtobakker, som man ikke kan få andre steder, siger hun og slår fast, at der ikke bliver lavet meget om i butikken. Det vil også fortsat være muligt at købe gaver, som pakkes pænt ind. En enkelt ting ændres dog.

- Butikken får et nyt navn. Den kommer til at hedde Skjold Burne Dronninglund, slutter Marianne Rydborg Luther.

Overtagelsen af butikken fejres med en reception 13. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...