Anders Kilgast Jensen tiltræder 1. december

BRØNDERSLEV: Museum for Forsyning og Bæredygtighed har ansat en ny inspektør med erfaring fra flere anmelderroste museer i bagagen, oplyser museet i en pressemeddelelse.

Anders Kilgast Jensen tiltræder den 1. december som museumsinspektør, og han kommer fra en stilling som museumsinspektør ved Sydvestjyske Museer. Her har han været en del af afdelingen ”Formidling og Historie” og bl.a. har arbejdet med Jacob A. Riis Museet i Ribe og Fanø Museum.

I stillingen skal Anders have ansvaret for museets samlingsvaretagelse, hvilket bl.a. omfatter strukturering af de genstande, som museet har på magasin, hvoraf en del skal formidles igen, når det nye Vildmosemuseum etableres i Brønderslev. Med til samlingsvaretagelse hører også ansvaret for museets registreringer i det nye statslige registreringssystem SARA og i den sammenhæng opfølgning på konverteringen fra det gamle statslige registreringssystem REGIN. Konservering og dermed overblik over bevaringsstatus for museets genstande er også en væsentlig del. Her har museet en fast aftale med Bevaringscenter Nord i Vodskov i forhold tilgennemførelse af de praktiske konserveringsopgaver. Anders har tidligere fået udgivet fagfællebedømte artikler og skal med sin forskningserfaring være med til at løfte museets forskningsarbejde. Formidlingserfaring har han også – hvilket bl.a. skal komme museets skoletjeneste til gode. Gennem de seneste år har Anders opholdt sig i den sydvestjyske del af landet, hvor han, ud over at have arbejdet ved Sydvestjyske Museer, har været ansat ved Vardemuseerne og været del af teamet bag etablering af Tirpitz. Oprindeligt er han dog fra Klarup og har studeret på Aalborg Universitet, hvor han i 2015 blev cand. Mag. i historie med tillægsuddannelse i Journalistisk Formidling.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...