Politikere bakker op om nyansat leder, ny bestyrelse og ny strategi for Museerne i Brønderslev

BRØNDERSLEV: Museerne i Brønderslev Kommune vil nu gøre op med forældede forventninger og gamle traditioner.

Det fremgår af en ny strategi- og arbejdsplan, som i løbet af de næste fem år skal være med til at sikre et professionelt museum med to museumsattraktioner, Dorf Møllegård og Vildmosemuseet.

Ifølge planen skal museerne gennem en kombination af faglighed og kommercielt fokus engagere lokale borgere, være en del af kommunens kulturtilbud til unge som gamle, men også fungerer som turistattrak- tion og kulturelt fyrtårn.

- Det er en rigtig spændende strategi- og arbejdsplan, og vi har selvfølgelig godkendt den, siger formand for fritids- og kulturudvalget, Margit Chemnitz (V).

Ifølge planen er fokusering, effektivisering og professionalisering nøgleelementer for at nå målet.

Hovedarkitekten bag planen er museumsleder Anne Provst.

Hun er glad for, at planen bliver mødt positivt.

- Det er rigtig dejligt, at politikerne kan se perspektiverne i planen og bakker den op, siger en glad Anne Provst og uddyber dele af planen.

- Vi skal droppe de gamle planer og være mere fokuserede på at skabe ét museum, som rummer begge museer. Og det skal ske i et tæt samarbejde med bl.a. kommunen, som jo er vores hovedbidragsyder, siger Anne Provst.

Signalerne om samarbejde vækker glæde.

- Der er rigtigt mange steder i planen, der står "samarbejde" og "Brønderslev Kommune". Det er godt, og det glæder vi os til, siger Margit Chemnitz.

Kommunen på landkortet

Der har tidligere været kritik af bl.a. forskningsniveauet på museerne, men den nye plan understreger, at der fortsat vil være et selvstændigt statsanerkendt museum, der arbejder på et anerkendt fagligt niveau.

- Kulturstyrelsen har i flere omgange efterspurgt et overordnet tema, og der har det måske tidligere været lidt for bredt og diffust. Det overordnede tema for forskning og formidling skal fremover være forståelse og formidling af menneskers liv og eksistens i henholdsvis Vildmosen, Dorf Møllegård og på Jyske Ås, forklarer museumsleder Anne Provst.

Ifølge planen skal museet gennem unik og nytænkt formidling være med til at sætte Brønderslev Kommune på landkortet.

Renovering af bygninger og nye udstillinger på Dorf Møllegård, et nyåbnet Vildmosemuseum og formidling i øjenhøjde skal sikre museerne.

- Det er svært at være helt konkret her og nu med, hvordan den unikke og nytænkte formidling skal være. Det skal vi først have tid til at udvikle, og vi skal også have udstillingsarkitekter på. Men det skal være budskabet, der bærer udstillingerne, og vi skal glemme alle de gamle planer og ikke være skræmt over noget nyt, siger Anne Provst.

Tre undertemaer

Tre undertemaer vil i den kommende periode blive prioriteret i museets forskning og dermed også indsamling og formidling: Opdyrkning, drift og forsyning i henholdsvis Vildmosen, Sømosen og Storskoven. Samfundstyper i Brønderslev Kommune, og slottene.

Planen beskriver desuden, at personalegruppen er under forandring og udvikling. Anne Provst oplyser, at der ikke er planer om store udskiftninger, ansættelser eller afskedigelser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...