DRONNINGLUND: I Dronninglund er der ikke mindre end fire bedemandsforretninger, og alligevel er der behov for at udvide kapaciteten.

Bedemand Kent Sigsgaard har netop ansat Dorthe Thorsen Hansen som medhjælper for at kunne følge med.

- Jeg har brug for en medhjælper. Det har jeg haft gennem længere tid, men nu har jeg fundet den helt rigtige, fortæller Kent Sigsgaard.

- Det er jo en speciel branche, hvor der godt kan gå flere dage, hvor der intet sker, og så pludselig kommer der fem dage med mange opgaver. Her er det rart at være to, så der altid er plads til nye opgaver. Når folk ringer, vil de jo oftest gerne have fat i os her og nu, og når vi er to, kan man engang imellem trække stikket og holde fri. Vi har jo døgnåbent, påpeger Kent Sigsgaard.

Den nye bedemand er Dorthe Thorsen Hansen. Hun har i mange år arbejdet som sosu-assistent og de sidste fire år som kirkesanger i Asaa og Melholt kirker.

- Jeg kan godt lide at være den, der kommer ud og har omsorg for de pårørende, fortæller hun.

- Jeg er helt ny i faget, og der er meget, jeg skal lære. Man kan jo sige, at jeg er i mesterlære her hos Kent, siger hun.

De to har kendt hinanden i mange år. De er begge født og opvokset i Asaa. Dorthe bor dog i dag i Sæby.

- Jeg har længe ønsket at blive bedemand, og allerede for flere år siden begyndte jeg at ringe til Kent for at høre, om jeg kunne blive ansat, fortæller hun.

- Omsorg for mennesker har altid interesseret mig. Det gjaldt, da jeg arbejdede i hjemmeplejen, og det gælder nu som bedemand. Nu er det de efterladte, det drejer sig om, og dem, vi skal tage vare på. Det er jo altid en meget speciel situation, når et dødsfald indtræffer, men jeg håber at kunne være med til at bløde det hele lidt op og gøre det lidt nemmere. Min opgave er især at holde hånden under de pårørende, så de bliver trygge og ved, at der er styr på tingene, siger Dorthe Thorsen Hansen, der videre fortæller, at hun har det fint med døden og ingen problemer har med at lægge de døde i kisten.

- Når det sker, er vi altid to, siger hun.

- Det var overraskende for mig, at Dorthe var så rolig og afklaret. De første gange, jeg var med til denne handling, var jeg meget nervøs og usikker. Det er Dorthe ikke, forsikrer han og understreger, at der altid i forbindelse med bedemandens arbejde skal være en vis stil.

- Det skal være ordentligt, og vi skal være der, hvor de pårørende er, slutter Kent Sigsgaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...