I Asaa har man fået et nyt kunstværk, som blev afsløret på ”Ren dag kampagnen”

ASAA: Borgerne i Asaa og selvfølgelig også besøgende kan nu glæde sig over, at byen har fået et nyt kunstværk. Det kan beundres i porten ”Busstoppestedet” på Asaa Torv. Kunstværket er et affotograferet maleri, og maleriet er lavet af kunstmaler Zita Jensen, som ofte henter sine motiver på Asaa Havn.

Motivet er det gamle anker, som ligger ved Asaa Havn. Ankeret er over 200 år gammelt. Det blev bragt i land i Asaa for over 50 år siden af fiskeskipper Åge Poulsen, som forærede det til Asaa Havn.

Den forhenværende havnefoged Alvinus Larsen var meget historisk interesseret, og han fandt ud af, at ankeret havde tilhørt et skib fra den svenske flåde, som højst sandsynligt havde søgt læ for stormvejr ved Asaa Bugt syv sømil udenfor havnen.

Kunstværket er sponseret af Asaa Borgerforening og Brønderslev Kommunes Kunstfond. Afsløringen, som blev foretaget på dagen, hvor man kørte ”Ren dag kampagnen”, blev foretaget af viceborgmester Karsten Frederiksen og næstformand i kunstfonden, Hildo Rasmussen. Rigtigt mange mødte op for at overvære afsløringen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...