Vejen mellem boligområderne øst for Hjallerup og vejen Hjallerup-Dronninglund ventes færdig hen på foråret

HJALLERUP: Mange trafikanter på hovedvejen mellem Hjallerup og Dronninglund har i den sidste tid bemærket, at der har været et større arbejde i gang umiddelbart øst for Hjallerup Kirke.

Det er et såkaldt kanaliseringsanlæg, hvilket vil sige et vejanlæg, som sikkert leder en tilstødende vej ud i begge retninger på en højere klassificeret vej.

Efterhånden som Hjallerup udviklede sig betydeligt mod øst omkring områderne Østermarken og Skelbakken og tilmed nærmede sig hovedvejen Hjallerup-Dronninglund, så opstod behovet for en vej, som kunne lede trafikken op til hovedvejen.

Ved et arrangement med første spadestik i Skelbak-området før jul omtalte formanden for Udvalget for Teknik & Miljø, Karsten Frederiksen, dette behov, som kunne aflaste trafik til og fra de to nævnte områder.

Karsten Frederiksen og udvalget satte allerede i december arbejdet i gang, og det bliver i første omgang trafik med materialer til byggeriet og senere al anden trafik, som får glæde af vejføringen.

Karsten Frederiksen oplyser, at - afhængigt af vejret - kan vejen tages i brug hen på foråret.

For at gøre udfletningen af vejen fra boligområderne så sikker som mulig, så bliver det en udformning med svingbaner i begge sider, hvor den nye vej rammer Hjallerup-Dronninglund-vejen. Det kan man også få et indtryk af ved at se, at der er afsat et cirkulært felt på marken overfor. Hele projektet er selvfølgelig godkendt af politiet.

Beboerne i området ser frem til den lettelse, man opnår, når anlægget er færdigt til brug, og mange andre er også spændte på, hvordan det vil tage sig ud der øst for kirken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...