Asaa Havns sejlrende er ved at blive gravet ud, så den er nemmere at sejle ind

ASAA: Ved Asaa Havn gik man før påsken i gang med at forbedre indsejlingsforholdene til havnen. Det sker for både at sikre havnen, men også ændre dens lidt blakkede ry, så man kan få flere turister til at bruge havnen.

Asaa Havn har fået midler af Brønderslev Kommune til at forbedre forholdene. I stedet for at bruge en båd til at sejle ud og fjerne sand, så har man taget et nyt middel i brug.

Firmaet HS Dræning i Hjallerup har en gravemaskine med en 18 meter lang arm på, men selv det er ikke nok. Normalt kan den godt køre ud i vandet, da den er på larvefødder, men for at gøre den endnu bedre til opgaven, er der blevet monteret en hel ny vogn med ekstra larvefødder under, så den kan komme længere ud ved havnen og forbi revlerne.

- Der har været døje med at få både ind og ud, så nu prøver vi på at hjælpe dem i gang med at rense sejlrende op. Med en normal maskine kan vi ikke køre længere ud end til 1 meter og 20 centimer, men med den nye vogn under, kan vi komme ud på en vanddybde på 2 meter og 40 centimeter, siger Henrik Svenningsen, HS Dræning.

Det er dog stadig noget af en opgave for HS Dræning at få sandet væk, da de er afhængige af vejrforholdene og strømningen.

- Det er helt vildt, sandet bliver bare ved med at komme. Vi renser det op, som vi kan, og så kommer der en båd, der skal tage læs i havnen. Så skal der graves lidt op igen, og hvis renden lukker til i sommeren eller efteråret, så skal vi grave den op igen, siger Henrik Svenningsen.

Henrik Svenningsen lægger ikke skjul på, at han synes, det er fedt, at få lov til at tage alternative metoder og opgaver ind.

- Jeg har aldrig været bange for at prøve noget nyt, det er bare en opgave mere, der skal løses. Jeg snakkede med havnen og fik sat fødderne ned i vandet. Det er jo den eneste havn, kommunen har, så kommunen er også lidt glade for, at vi kan løse det billigere, end de tidligere løsninger, siger Henrik Svenningsen.

I dagene op til påsken var man dog ikke nået så langt som man ville med at rense sejlrenden. På grund af problemer med kraftig østenvind og øget tilsanding, så var sejlrenden tirsdag d. 16. april ikke klar til brug. Man havde heller ikke fået fat i den båd, som skulle stå for at flytte det sidste sand, da den var endt på andre opgaver i dagene op til påsken efter et værkstedsbesøg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...