Danmarksmester i Crosskart mini er fra Asaa

ASAA: Han er bare 8 år, men alligevel kan han nu kalde sig for Danmarksmester for andet år i træk. Navnet er Jonas Nielsen, og han kører crosskart mini. Ligesom sidste år har han været temmelig suveræn hele sæsonen igennem, selv om han i flere løb ikke fik point, fordi han kørte for stærkt. Man må nemlig kun køre 60 km/t, men en måler viste, at han havde kørt hurtigere.

- Det er satellitten, der viste forkert, påstår Jonas.

Trods de manglende point i to løb, var det alligevel Jonas fra Asaa, der vandt pokalen og laurbærkransen. Pokalen står nu på hylden, hvor der er fyldt godt op i forvejen.

- Noget af mit legetøj er flyttet ind under min seng, sagde Jonas, der næste år rykker en klasse op til det, der heddet 85 kubik. Her kører man til man bliver 14 år, så det er ældre og mere erfarne modstandere, han får, og han forventer da også mere modstand.

Næste år skal han køre i en større crosskart. Til gengæld kan hans lillesøster overtage hans nuværende. Hun er desværre kun fire år, og da man skal være seks år, før man må køre, så kan hun først være med i 2019. Men så kommer hun sikkert også med, for hele familien har benzin i blodet. Faderen er Rasmus Nielsen, og han har været dansk mester fem gange, og bedstefaren, Kurt Nielsen, har kørt folkeræs og arrangeret løb gennem en menneskealder.

Sæsonen er slut, men i weekenden tog hele familien turen til Norge, hvor Jonas deltog i det norske mesterskab.

- Vi laver en hyggetur ud af det. Vi tager et vennepar med og hygger os sammen, sagde Rasmus Nielsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...