Travl sommer på Kunstcentret med portrætudstilling, kunstnerbesøg, teater og børneaktiviteter

DRONNINGLUND: Det er en imponerende udstilling, Dronninglund Kunstcenter i søndags åbnede. 18 af de bedste portrætmalere udstiller værker i alle former og størrelser. Der er både det klassiske, meget naturalistiske portræt, og der er portrætter, der er næsten abstrakte.

Åbningstalen skulle tidligere kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen have holdt, men hun var blevet forhindret, så i stedet var det hendes datter, Nina, der tog over. Hun er performance-kunstner, og under sin tale stillede hun sig i positur og lod os studere hendes ansigt, så vi alle kunne finde karakteristiske træk, der skulle med i et billede af hende.

- Mange af jer læser nok min mors ansigtstræk ind i mig. Vores mørke øjenbryn og store tænder. Sådan gør vi, når vi studerer hinanden, sagde hun.

- Et portræt skal ikke bare ligne, for kunstneren skal blæse liv i billedet. Det er på den måde sandheden om den portrætterede kommer frem, sagde hun og henviste bl.a. til Marit Benthe Norheims måde at arbejde på.

- Når hun laver portrætter, så laver hun dem ikke, så de ligner helt, for det er fortællingen, hun går efter. Den står meget stærkt hos hende. Man kan måske ikke genkende de enkelte træk, men fortællingen forstår vi, sagde hun.

Efter et musikalsk indslag ved Emma og Christian Bendix var det så tid for det rekordstore publikum at tage de mange portrætter i øjesyn. Der er nok at se på, eftersom de 18 kunstnere hver udstiller adskillige værker.

Ved ferniseringen stod Kældergalleriet tomt, men det fyldes op i løbet af ugen af elever fra Asaa Skole, der hele uge arbejder med selvportrætter. Værkerne hænges op på fredag, hvor der er fernisering kl. 16.

Udstillingen kan ses hele sommeren, og der vil løbende blive afviklet en række aktiviteter. Seks af de udstillende kunstnere vil man således kunne møde i weekenderne i ugerne 28, 30 og 32, hvor de to og to vil arbejde og fortælle. Der afvikles også kunstneraftener med spisning, foredrag og rundvisning.

Der er ligeledes en danse-teater-forestilling inspireret af kvindeportrætterne på et af skibene i Lifeboats, og der er aktiviteter for børn. Det omfattende program kan ses på Kunstcentrets hjemmeside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...