Mange virksomheder har vundet priser i den senere tid for blandt andet ost, ledelse og beton - og personer har klaret sig godt indenfor motorsport og bøger

BRØNDERSLEV: En dag for nylig sad erhvervschef i Brønderslev Kommune, Marianne Gade, i en flyver, og så kom hun i tanke om noget.

- Jeg havde for en gangs skyld lidt god tid og tænkte: ”hold da op, vi fik også den pris, og så var der den pris”, fortæller hun.

Senere skulle hun ud med blomster til en af de prisvindende virksomheder, og der var flere og flere, når hun tænkte over det, og to mere kom til.

- Lige pludselig indenfor fire uger var der alt det her. Det er vildt fantastisk at se de priser dumpe ind den ene efter den anden, fortæller Marianne Gade.

Da hun fik talt det hele sammen, var der faktisk en lang stribe af personer og virksomheder, der havde vundet det ene eller det andet indenfor kort tid.

Michael Jacobsen, som er direktør for EICO A/S, har vundet den Nordjyske Ledelsespris 2018.

Forfatter Malene Sølvsten vandt 27. oktober Edvard P. prisen og er desuden aktuel med sit tredje bind i romanserien ’Ravnens Hvisken’, som er inspireret hendes opvækst i Brønderslev.

Den nordjyske Gazelle-pris blev tildelt Invent Nord i Brønderslev. Firmaet har i løbet af de sidste fire år ottedoblet deres omsætning.

Voergaard Slot er blevet kåret som den smukkeste herregård i Danmark.

Nicolai Nygaard Pedersen fra Brønderslev har vundet titlen som Danmarksmester i Aquila Synergy Cup, som er en racersportskonkurrence for unge talenter.

Brønderslev Forsyning har modtaget Fjernvarmeprisen 2018 for at tænke anderledes ved at kombinere nye måder at producere grøn kraftvarme på.

Gårdmejeriet Sønderhaven i Serritslev, fik titlen som verdensmester for deres ost, Vendsysselosten, ved World Cheese Awards i Bergen i starten af november.

Hi-Con i Hjallerup har vundet den Europæiske Betonpris 2018 for deres arbejde i forbindelse med Catharina Bro i Holland.

Desuden er PSC i Brønderslev, som er specialister i design af skærme til display og elektroniske enheder, nomineret til årets EY, Entrepreneur of the Year .

Og Intech International i Brønderslev er blevet nomineret til prisen som Danish Exporter of the year 2018.

Marianne Gade er glad for, at sådan en lang liste kan laves i Brønderslev Kommune.

- Jeg har været her i 12 år, og jeg har aldrig oplevet det her. Vi har før vundet priser, men jeg har aldrig oplevet det her på fire uger. Det er ikke bare en lille pris, der er lavet lokalt, det er nationale og internationale priser, vi har vundet. Det er lidt stort, det her, synes jeg. Jeg vil sige, det er megastort, men det vil en vendelbo aldrig sige, smiler Marianne Gade, der altså siger det alligevel.

For det er noget at prale af, mener hun. Hun peger på, at Brønderslev ikke har en gigant som Lego, men at man er stærk på andre måder.

- Vi gør det rigtigt godt i vores erhvervsliv lige nu. Vi har dygtige og stabile virksomheder, som bare kører, siger hun og peger på, at dem, der har stabile og hammerdygtige medarbejdere, de kan fastholde, også er dem, der kan vinde noget.

- Hvis man har totalt svingdør af medarbejdere, så får man ikke de priser. Dem, der får de priser, der dem, der ikke har svingdøre. Man må sige, at Vendsyssel er kendetegnet ved, at vi er lidt mere stabile. Vi løber ikke bare af pladsen, mener hun

Også borgmester Mikael Klitgaard glæder sig over de mange priser.

- Vi har gang i rigtigt mange ting i vores kommune, det går faktisk rigtigt godt, og det skal vi huske at glæde os over. Det går godt i mange virksomheder, og vi har det flotteste slot, siger han.

Han fremhæver flere af virksomhederne for deres gode takter, herunder Invent Nord, der var mange ansatte og er kommet ind på et moderne marked med salg af netvarer.

- Det er godt at have sådan en virksomhed funderet her, det skal vi huske at være tilfredse med.

Mikael Klitgaard fortæller, at der før har været priser, men at det nu rammer oveni hinanden.

- Man bliver glad, når der kommer sådan en stime, siger Mikael Klitgaard, der også peger på endnu en ting, der har sat Brønderslev Kommune på landkortet - at Anders And i historierne i et af de seneste Anders And blade var på besøg på bla. Hjallerup Marked.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...