Der øves flittigt på årets store forestilling på Dronninglund Gymnasium i denne tid

DRONNINGLUND: Den vestlige verden befinder sig i en undtagelsestilstand efter et verdensomspændende hackerangreb, der har nedlagt samtlige digitale styresystemer. Det har medført, at internettet er lukket, og alle mobile forbindelser er sat ud af drift.

Dette dystre scenarie er udgangspunktet for årets store forestilling, ”Ragnarok. Ingen vej tilbage”, på Dronninglund Gymnasium, som elever og lærere i øjeblikket arbejder på næsten i døgndrift.

- Der bliver i den grad tale om en totalteaterforestilling, siger Ole Bjørn Petersen, der sammen med Gitte Snebang, har skrevet og nu instruerer forestillingen.

- Gitte og jeg har skrevet stykkets grundform, og så er eleverne på skriveeftermiddage kommet med input. Efterfølgende har vi skrevet alle dialogerne. Efterhånden som vi er kommet i gang, er der meget, der er røget ud, mens andet er kommet ind, fortæller Ole Bjørn.

Hjemmeværnet spiller en central rolle i den kommende forestilling, der spilles i uge 6.

- Hjemmeværnet er med, og det er vi glade for. På det første møde aftalte vi, at de skulle stille med en enkelt mand, men det har udviklet sig, så de nu stiller med et større mandskab og en del udstyr, så Hjemmeværnet spiller en vigtig rolle i forestillingen. Mere vil jeg på nuværende tidspunkt ikke røbe, men det bliver stort, og der bliver i den grad tale om totalteater, hvor der sker noget overalt hele tiden, understreger Ole Bjørn om forestillingen, hvor samfundet er lukket ned som følge af et hackerangreb. Der er mangel på mad og vand. Der er ingen computere og ingen iPhones, så hele det moderne samfund er ude af drift.

- Det er jo et skrækscenarie, og i forestillingen ser vi på, hvordan folk reagerer i en sådan situation. Der bliver holdt borgermøder for at få styr på det hele, men efterhånden som der bliver mangel på alt, bliver folk mere og mere desperate. Så bliver militæret, der i starten bare skal holde orden, mere og mere brutalt. Der kommer radikaliserede grupper på både venstre- og højrefløjen, og folk begynder at lede efter syndebukke. Det kan være politikere, jøder eller muslimer. Det bliver sværere og sværere for militæret at holde ro og orden, så volden og konflikten eskalerer, fortæller Ole Bjørn.

Hovedpersonen er en 20-årig pige, der er lammet og sidder i kørestol. Omkring hende udspiller de forskellige dramaer sig affødt af den mangeltilstand, alle befinder sig i som følge af undtagelsestilstanden. Hun er den, der tager det mest fattet, da hun er vant til at være i en mangeltilstand som følge af sit handicap. Der er i den grad lagt op til en aktuel og lidt skræmmende forestilling på Dronninglund Gymnasium.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...