Udvidelsen af biblioteket i Dronninglund så langt fremme, at der i torsdags uge kunne holdes rejsegilde

DRONNINGLUND: Om- og tilbygningen af biblioteket skrider frem og går efter planen. Faktisk går det så godt, at man er 14 dage forud for tidsplanen. Det kom frem, da der i torsdags var rejsegilde på tilbygningen.

Formanden for Fritids- og kulturudvalget, Margit Chemnitz slog da også i sin tale fast, at det var en lykkelig dag.

- Projektet er jo en del af et større projekt, som har været længe undervejs, men nu sker det, sagde hun og påpegede vigtigheden af, at man holder rejsegilde.

- Der er en masse overtro forbundet med et rejsegilde, så det skal vi gøre ordentligt. Ifølge overtroen skal vi smadre en flaske, for lige så mange stykker, der kommer ud af det, lige så længe vil huset bestå, sagde hun.

Herefter skulle der så smadres en flaske. Første forsøg mislykkedes, men i andet forsøg gik flasken i tusinde stykker.

Også bibliotekschef Bente Kristoffersen tog ordet.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke politikerne for, at de besluttede at bevare biblioteket i det gamle apotek. Det er byens ældste bygning lige i smørhullet på hovedgaden midt i byen omkranset af det nye torv. Det bliver bare så godt og til gavn for alle parter. Vi er i gang med at genforme eller genbruge de gamle bygninger. Vi genbruger således murstenene, så det er helt i tidens ånd, sagde hun.

Håndværkerne tager nu fat på publikumsområderne, så derfor lukker biblioteket frem til oktober, hvor dørene slås op til det nye, lyse og smarte bibliotek. I den mellemliggende periode vil det mobile bibliotek være i byen onsdag og lørdag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...