Sidste fase af vinproduktionen på Vingården Alderslyst er ovre, og nu er vinkælderen fyldt op med resultatet af rekordhøsten 2018

THORUP: - Tre tons druer, 1.500 liter vin og 2.000 flasker rød, rose og hvid. Sådan opgør vinbonden Mogens Damsgaard resultatet af høsten sidste efterår.

- Det var den allerbedste høst i den tid, vi har haft vingården, lyder det fra en storsmilende Mogens Damsgaard.

- Det skyldes vejret i maj, juni og september. Hvis vejret ter sig, som vi gerne vil have det i netop de tre måneder, så bliver høsten god, og det var jo absolut tilfældet i 2018, forklarer han.

Men der ligger et stort og hårdt arbejde, fra man plukker de flotte druer, og til man har flaskerne liggende på rad og række i vinkælderen. Et imponerende syn møder én, når man træder ind i kælderen med så godt som alle hylder tæt belagte med fyldte flasker. Der er blot et par hylder, som er tomme, og det bliver de ikke ved med at være ret længe.

For i løbet af den uge, hvor vi besøger Vingården Alderslyst, har man nemlig fyldt flasker op med sidste års høst. Mogens og hans hustru Inge har arbejdet hårdt for at fuldføre arbejdet med 2018-vinen. Der ligger rigtigt meget manuelt arbejde i denne fase.

- Man har fat i den samme flaske seks gange, inden den lægges på hylden. Hvis man arbejder konstant og koncentreret, så hedder det noget med 100 flasker i timen, oplyser Mogens Damsgaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...