Rotary i Dronninglund fik besøg med oplæg om skyggebørn

DRONNINGLUND: Dronninglund Rotary Klub havde forleden besøg af ”Skyggebørn” for at blive klogere på projektet og herunder undersøge muligheden for at støtte denne organisation i dens vigtige arbejde. Oplægsholderne var Per Andersen, medstifter og bestyrelsesformand, samt Anne Bach, psykolog, hos Skyggebørn.

Skyggebørn, der er kendt fra en miniserie på fire afsnit på DR, arbejder med børn i sorg. Typisk er der tale om børn, der sørger grundet alvorlig sygdom eller dødsfald i den nære familie. Organisationen er ikke offentligt støttet, men finansieres alene af bidrag fra fonde og donationer samt medlemsskaber. Det er gratis for alle at benytte tilbuddet. Dronninglund Rotary Klub har meldt sig ind i organisationen og støtter nu med et virksomhedsmedlemsskab. Endvidere vil klubben i det tidlige forår invitere til et offentligt møde med henblik på yderligere støtte til organisationen.

Skyggebørn har eksisteret i ca. tre år og består i dag af 10 sorggrupper i Aalborg, fem i København, og er på vej til at etablere sig i Aarhus. Børnene er inddelt i tre grupper, 4-9 år, 10-17 år og 18-28 år. Der er op til 20 deltagere i hver gruppe. Grunden til, at man deltager, kan være meget forskellig. Her udover er der etableret en kræftgruppe med børn og unge, der selv er ramt af kræft. Denne består af børn og unge i alle aldre. Organisationen beskæftiger ca. 50 frivillige, idet de 40 er beskæftiget med arbejdet i sorggrupperne, mens 10 tager sig af rammerne udenom. Ca. 2500 børn mister et nært familiemedlem om året.

Konceptet bygger på, at man møder børnene der, hvor de er, og ikke der, hvor vi typisk som voksne mener, at de bør være. Der er ikke faste programmer og dagsordener, hvorfor emnerne, der tales om i grupperne, ikke er forberedt forud for mødet. Specielt i de grupper hvor der er fælles madlavning og spisning først, fornemmer de voksne, der deltager, hvad temaet evt. kan være, så de kan spørge ind til emner, når samtalen begynder. Ikke alle siger noget, og det behøver man heller ikke. Der er taleret, men ikke talepligt. Målet er at få børnene til at fortælle og den vej rundt forstå deres egen situation.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...