Brønderslev Kulturskole bag vellykket musikdag for alle 4. klasserne

DRONNINGLUND: Det er utroligt så megen lyd, der kan komme ud af plastikbaljer og spande. Især når man overlader dem til børn i 4. klasse, og så udstyrer dem med pinde, de kan slå med. Det kommer der larm ud af, men der kommer også rytmer og musik. Det var netop det, der var meningen, da alle elever i 4. klasserne i kommunens skoler i sidste uge samledes i Dronninglund Hallerne og på skolen for at deltage i Kulturskolens musikdag.

De mange baljer og spande indgik i en workshop, hvor der blev arbejdet med stomp, og her var det rytmerne, der var i fokus.

Inden børnene kunne gå i gang med de alternative instrumenter, blev der varmet op i et tempo og en sværhedsgrad, så alle kunne følge med. Her skulle der klappes, trampes og råbes for at få rytmerne helt ind i kroppen. Børnene kastede sig ud i det med masser af energi og så ud til at glemme tid og sted, da de sammen gav den gas. Det hele foregik i en rar atmosfære, hvor der var plads og tid til at fejle og komme med på beatet igen.

I den anden hal var der lidt mere ro. Her blev der sunget, og også her startede man med en række øvelser, inden det kæmpe store kor var klar klar til at synge.

Endelig var skolens teaterlokale i kælderen inddraget. Her var det Kulturskolens lærere med kulturskoleleder John Fuglsang i spidsen, der udgjorde det store orkester, som førte eleverne rundt i verden rent musikalsk. Det velspillende orkester, der på fornem vis gav eleverne inspiration til at gå hjem og øve, gav en dejlig koncert på en i øvrigt fin og lærerig dag med musikken i højsædet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...